22 Eylül 2022 Perşembe

Tyler Bryant & The Shakedown... Dinleyicisiyle BİZ olmak.

 


 Tyler Bryant & The Shakedown, 9 Eylül 2022 tarihinde çıkardığı yeni albümü "Shake The Roots" ile blues'ın ve tabi rock'ın köklerine iniyor. Grubun albümünün Rattle Shake Records etiketiyle çıktığını ve bununda bağımsız bir plak şirketi olduğunu belirtelim... ki bu seçimin sebeplerini de yazının ilerlerleyen bölümlerinde bulacaksınız. 



Tyler Bryant & The Shakedown'ı biraz tanıtmamız gerekirse, şu anda Amerikanın en samimi gruplarından biri olarak tanımlanıyor. Ancak buna öyle bir anda da ulaşmamışlar. Grubun lideri gitarist ve vokalist Bryant, "Dinleyici ya da alışıldık tanımla hayran kitlemizi  o kadar basit bir şekilde oluşturduk ki, sadece müziğimizi yaparak insanlara ulaştık. Onken başladı 100 oldu, artarak çoğaldı. Bizi desteklemek istiyorlar. Burada 'Biz' derken hayranları da dahil ediyorum. Bu sıçramayı yapacak kadar kendimizi güvende hissetmemizin nedeni onlar , çünkü.” sözleriyle geldikleri noktayı anlatıyor. Bu laflar klişe gibi gelebilir ama grubun albümünü dinlediğinizde boş ve harcı alem bir söylem olmadığını anlıyorsunuz. 

Tyler Bryant'ı böyle anlattıktan sonra gelelim The Shakedown'a, davulcu Caleb Crosby ve basçı Graham Whitford'dan oluşuyor... yani birbiriyle bütünleşmiş bir üçlü. Köklere inmek istedikleri bu albümde blues ve rock'ın özüne inmeyi amaçlamışlar ve bunun için de bağımsız kalmayı seçmişler. Bu sömürgen ortamın karambolunda nasıl başaracaklar derseniz, bunun da panzehiri onlara göre dinleyicileriymiş. 

ABD'li rock grubu Tyler Bryant and Shakedown, 2008'de Nashville, Tennesee'de kuruldu. Bu arada Tyler Bryant o dönem 15 yaşındaymış. İlk çıkışını 2011 yılında "My Radio" ismindeki mini albüm (EP) ile yapan grup,  2013 yılının başında da ilk uzun albümleri olan "Wild Child"ı yapacaktı. Bugüne kadar 4 albüm yapan grup,  Jeff Beck , ZZ Top , Aerosmith , AC/DC , Guns N' Roses ve Lynyrd Skynyrd gibi gruplarla turneye çıktı.

Daha önceleri tanınmış plak şirketleri ile çalışan Tyler Bryant ve Shakedown , gelen baskılar üzerine onlarla olan ilişkilerini kesmişler. İlk bağımsız single'ları "Born Rockin'" 17 Eylül 2021'de yayınlandı. Bunu 23 Eylül'de tamamen akustik EP Rust 'N' Roll'un CD'ye özel sürümü takip etti .12 Ağustos 2022'de grup beşinci stüdyo albümleri Shake the Roots'un 9 Eylül'de yayınlanacağını duyurdu. Albüm grubun yeni bağımsız plak şirketi Rattle Shake Records altında yayınlandı.  

 Tyler Bryant and The Shakedown'u dinlerken aklıma geçmişin Quireboys'u gelecekti. Bu iki grup arasında direkt müzikal benzerlik bulmak çabasında değilim ama her ikisinin de güzel yanı, piyasa şartlarının içinde farklı ve değerli sesler çıkartıyor olabilmeleri. Dilerim Tyler Bryant ve arkadaşlarının da kaderi Quireboys'a benzemez. Bu tip gruplar zaman içinde çıkıyor ve oluşturdukları farklı ses ilk anda etki gösteriyor ama ardından çıkan medya parlatmalı sahteleri yerlerini alıyor. İşte aklıma eskilerden Quireboys geldi ama o yıllardan başka örnekleri de genişletebilirim. İşte 30 küsur yıl önce Britanya adasında çıkış yapan Quireboys'un şimdiki yılların ABD'sinden benzeri gibi T B and S... üstelik onların bir artısı daha var: yollarına "indie" yani bağımsız devam etmeleri. Kim bilir belki de onların bağımsız takılmalarından sonra bazı isimlerin parlatılmasıyla başka bir renge bürünen parlatılmış isimler ortayı saracak ve Tyler Bryant and The Shakedown ile kimse ilgilenmeyecek. Olsun benim aklımda kalıcı hale gelmiştir bile, ötesi ne olursa olsun. Yazımın sonuna sinek pislemedik bir yere yazıyorum: Bu çocukların müziğine kulak verin derim...zira kulağınızın iyi seslere de ihtiyacı var. 

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...