2 Eylül 2022 Cuma

Kanadalı Blues Kumpanyası... BYWATER CALL

Kanadalı Southern soul, blues ve root rock grubu Bywater Call , yeni albümleri "Remain"i bugün Gypsy Soul Records'tan çıkardılar.  



Kanada'dan çıkan isimler her daim şaşırtıcıdır ve açıkcası genellikle de boş yoktur. İşte yedi kişiden kurulu Bywater Call da bunlardan biri. 

Grubun adını ilk bugün duydum ve açıkcası bir iki şarkı dinleyip, ısınamayıp, bırakacağıma dair bir yargım vardı. Oysa dinlemeye başladığımda bir anda kapılıp gidecektim.  

Southern soul, blues ve root rock grubu Bywater Call , yeni albümleri "Remain"i bugün Gypsy Soul Records'tan çıkardılar.  

2017'de kurulan Bywater Call, ilk albümlerini 2019'da yayınlamış. Kanada'da çok tutulan ve müzik listelerinde yükselen grup, ABD ve sonrasında Almanya, Hollanda'da geniş bir beğeni toplamış. Grubun bu yeni albümünde ses mühendisliğini (aynı zamanda Gypsy Soul Records'un da sahibi olan) Renan Yıldızdoğan üstlenmiş. 

Bywater Call'ın kadrosunun fotograflarına baktığımızda sanki Pink Martini havasında bir ekiple karşı karşıya olduğumuzu sanıyoruz. Bir başka ihtimalle de kadife salonlara özgü popüler dinleyiciyi de hedefleyen bir caz topluluyla yüzleştiğimiz sanıyoruz. Albümü dinlemeye başlayınca ise blues'un temellerine inen , biraz Southern, biraz soul biraz da rock'la kaynaşan bir yapı ile buluşuyoruz. Bu arada her daim tutkunu olduğum nefeslilerin katılımındaki blues örneklerinden biri olması da benim için piyango (bonus) etkisinde.

Susan Tedeschi etkisindeki (hatta albümü dinlerken çoğu kere S.T. vokalde sandım)  sesiyle Meghan Parnell vokallerde yer alıyor. Yabana atılmayacak slide gitarıyla Dave Barnes, grubun temelini atan kurucularından. Davulda Bruce McCarthy, basta Mike Meusel, klavyede Alan Zemaitis, trompette Stephen Dyte  ve tenor saksafonda Julian Nalli grubun yedi kişilik kadrosunu, bir big band tadında tamamlıyorlar.




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...