2 Eylül 2022 Cuma

Megadeth'in yeni albümünde Dead Kennedys'den bir Punk klasiği



Bugün Megadeth'in yeni albümü "The Sick, the Dying... and the Dead!" çıktı. ABD'li thrash metal grubu kim ne derse desin ilk çıktığı günden bu yana benim için önemlidir. İlk çıkış dönemlerinde thrash adına yapılan işlerin toplumsal yaklaşımları da içerdiğini belirten hassasiyetli işlere imza atmıştı. Grubun ilk gününden bugünlere dek beyni Dave Mustaine Metallica'da başlayan müzik yaşamında oraya da "Kill 'Em All" albümünde klasik bırakmıştı. O günden bu güne sağlam bir dik duruş abidesi ve söyleyecek sözü olan bir grup olma özelliğini bu güne dek sürdürüyor. 

Bu yeni albümü şu anda dinliyorum ama ilk dikkatimi çeken bir kavır parça oldu. Bu 1980 tarihinde çıkan Dead Kennedys imzalı bir punk klasiğiydi. Bu yüzden albümün üzerine bir kritik yazmaktansa bu kavır sebebiyle hem Dead Kennedys'den hem de 42 yıl önce çıkan "Police Truck" parçasından bahsedelim.

Dead Kennedys'in bu parçası gerçek bir olaya dayanılarak yapılmıştı. 1970 sonlarında Oakland'da devriye gezen polislerin siyahi birini gözaltına alırken uyguladığı vahşet üzerine grubun vokalisti Jello Biafra bu parçayı yazmıştır. Şarkı 1980 yılında çıkan "Holiday in Cambodia" 45'lik plağı (single)ının B yüzünde yer almaktaydı. Parçanın sözleri iki polisin anlatımıyla hicvedilerek anlatılırken, bu yolsuzluk ve vahşete neden olan kapitalist sisteme de eleştiriler getirilmektedir. 2020 yapımı "The Babysitter: Killer Queen" filminde de kullanılan parça, toplumsal bir eleştiriyi ironisi yüksek, mizahi bir yaklaşımla yapmasıyla da dikkat çeker.



Parçanın plak kaydı:


1980'lerdeki konser yorumu:



2021yılı konserlerinden:



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...