26 Eylül 2022 Pazartesi

Metallica, 1983 playlistiyle Zazula Çiftini anmak için konsere çıkıyor.




Metallica, son otuz yılın en tanınmış grubu olması konusunda herkes hemfikirdir. Sadece rock dinleyenlerin değil, rock'ın yanından bile geçmeyenlerin ismini bildiği dünya çapında bir tanınmışlık. 

Oysa onlar bundan kırk yıl önce ilk çıktıklarında kimsenin dikkate almadığını yüzlerce yeni gruptan biriydi. Daha yeni yeni filizlenen thrash tarzında yaptıkları müziği ufak konser salonlarında, o da genellikle açılış grubu  olarak çıkarak yapıyorlardı. İlk albümleri "Kill 'Em All"ı çıkartmak için hiç bir plak şirketi yanaşmıyordu. İşte bu süreçte onlara bir tek New Jarsey'deki plak şirketi Megaforce yeşil ışık yakacaktı. Plak şirketinin sahibi Jonny Zazula ve karısı Marsha, böylece dünya devi bir grubun sessiz sedasız çıkışına vesile olacaktı.

Metallica, onların müziğine ilk güvenen ve çıkış imkanı veren Zazula çiftini anmak için bir konser vermeye hazırlanıyor. Bu anma konserinde "old school" yani ilk konserlerindeki  (1983 ve 1984 yıllarını kapsayan) bir playlistle çıkacaklar. 

 Metallica'nın ilk albümleri  "Kill 'Em All"ı tanıtmak için İngiliz metal grubu Raven'ın ABD turnesindeki konserlere açılış grubu olarak çıkacaklardı. 1983 yılında gerçekleşen bu konserleri yeniden yaşatmayı amaçlayan Metallica, aynı zamanda iki yıl içinde kaybettiğimiz Jonn ve Marsha Zazula'yı böylece anacaklar. Çiftin plak şirketi Megaforce  hem "Kill 'Em All"ı hem de 1984'teki  "Ride the Lightning"i Metallica'nın büyük bir plak şirketiyle anlaşmadan önce yayınlamıştı.

Konser 6 Kasım'da Florida, Hollywood'daki 7.000 kişilik Hard Rock Live'da gerçekleşecek. Biletler Cuma günü saat 10:00 ET'de satışa çıkacak . Bilet bilgileri grubun web sitesinde yer almaktadır .

Metallica yaptığı açıklamada, "Jonn bize New York'ta ilk imkanımızı verdi, ilk albümlerimizi Megaforce Records etiketiyle yayınladı ve ilk gerçek turumuz için bizi yola çıkardı" dedi. “Marsha yanındayken Jonny hepimiz için bir akıl hocası, bir yönetici, bir şirket başkanı ve bir baba figürüydü…. ikisi olmasaydı bugün olduğumuz yerde olmazdık. Ne yazık ki, yakın zamanda hem Jonn'u hem de Marsha'yı bir yıldan biraz daha uzun bir süre arayla kaybettik."

Grup, Zazula çifti adına düzenlenen konserden elde ettikleri gelirin bir kısmını, Recording Academy'nin ihtiyaç sahibi müzisyenlere sağlık, ruh sağlığı ve yaşam giderleri için destek sağlayan hayır kurumu MusiCares'e bağışlayacak. Grubun All Within My Hands Vakfı da Feeding South Florida gıda bankasına bağışta bulunacak.


Haber kaynağı: Rolling Stone

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...