30 Eylül 2022 Cuma

"The Number Of The Beast"ın 40 Yılı için çıkacak plakta parça listesi değişti!



Iron Maiden'ın 1982 tarihinde çıkan "The Number of the Beast" albümü grubun üçüncü stüdyo çalışması olup, Paul Di' Anno'nun yerine vokale geçen Bruce Dickinson'un yer aldığı ilk albüm olma özelliğiyle de ayrıcalıklıdır. Şimdilerde albümün 40. yıl dönümü şerefine "The Number of the Beast" yeniden plak olarak yayınlanacağı duyuruldu. Ancak bu yeni baskıda klasik LP'nin şarkı listesinde bir değişiklik olacak.

Grubun kurucu bas gitaristi Steve Harris, "Kırkıncı yıl için çıkacak olan bu plak kaydında, ilk kez 'Total Eclipse' şarkımızı albümdeki hak ettiği yere koyma şansını yakaladık," diyecekti. 1982 yılında çıkan albümde bu parçanın yer almamasının nedenini Harris, İngiltere'de bir dergiye verdiği röportajda,  "Bu o sıralar bir acele içinde olmamızdan kaynaklandı. Çıkacağımız konser turnesinden önce 'Run to the Hills' single'ını çıkarmak zorunda kalmıştık." Çıkacak olan single'ın arka yüzüne “Total Eclipse” şarkısını koyunca, ani bir kararla orijinal albümden bu parça çıkarılıp, yerine  “Gangland” şarkısı albüme konulacaktı.  

Blabbermouth için yapılan söyleşide Harris, "Single için Run To The Hills'in arka yüzüne bir parça seçmemiz gerekiyordu ve bunun 'Gangland' ya da 'Total Eclipse' arasından birini tercih etmemiz gerekiyordu. Ve biz gerçekten yanlış olanı seçtik! Bence 'Total Eclipse' daha güçlü bir şarkı ve albüm orada olsaydı daha güçlü olurdu." diyerek bu durumu ve parça değişimini açıkladı.

22 Mart 1982'de yayınlanan ve çıktığı günden bu yana hem Iron Maiden'ın hem de rock metal dünyasının en önemli albümü olan " The Number of the Beast", kırkıncı yıl için hazırlanacak yeni baskısın 3LP set olarak çıkacak. Birincisi orijinal albüm, ikincisi “Total Eclipse” yeniden yerleştirilmiş olarak  ve üçüncüsü de   Beast Over Hammersmith konserinin kaydından oluşacak. 


 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...