23 Eylül 2022 Cuma

Doobie Brothers'tan John Hartman müziği bırakınca hangi mesleği seçecekti?



Geçtiğimiz gün kaybettiğimiz Doobie Brothers'ın davulcusu  John Hartman 1979'da gruptan ayrılmak zorunda kalacaktı. Grubun kurulduğu yıllardan itibaren uyuşturucu kullanımı arkadaşlarıyla uyumu bozarken, bir yandan da gerilim yaratıyordu. Bu nedenle grupla  yolları ayrılacaktı. 

 Bir ara 1987'de tekrar gruba katılıp iki albümde çalsa da, müziğe de nokta koymak isteyecekti. John Hartman, müziği bırakınca kendine bir iş aramaya başlayacaktı.  

John Hartman Doobie Brothers'ta müzik yaparken bir yandan da yedek polis memuru olmak için eğitim almıştı. Davulcu 1988 yılında da   polis akademisinden mezun oldu ve birkaç yıl yedek polis departmanında çalışacaktı. Hartman bu meslekte ilerlemek istiyordu. Tam yetkili bir rütbede çalışmak için başvurunca karşısına bazı engeller çıkacaktı. Hartman'ın rock müzisyeni olduğu yıllardaki uyuşturucu kullanımı nedeniyle başvurusu reddedilecekti. Bu arada davulcu işe alımda yapılan mülakatlarda geçmişte uyuşturucu kullandığını saklamıyordu. İşin en komik yanı da Hartman tam 20 polis departmanına başvuru yapmasına rağmen hepsinden reddedilmişti.   

John Hartman, 1990'larda New York Times'ın yaptığı bir röportajda, marihuana ile olan geçmişinin, polislik kariyeri için 'büyük bir engel' oluşturduğunu söyleyecek ve   "Bu adamlar, eskiden yaptığım şeyler yüzünden hâlâ bana güvenmiyorlardı" diyerek kızgınlığını belirtecekti.  

Tabi o başvuruları yaptığı zaman Hartman uyuşturucu kullanmıyordu, hatta o röportajda, "Ben kendimi lağımdan alıp, çıkardım. Adamların bana yaptıklarına bak." diyerek kızgınlığını belirtecekti. Bu arada onun polisliğe kabul edilmemesi sadece kendinden kaynaklanmıyordu. Davulcunun grubu Doobie Brothers da adını  marihuanadan almaktaydı.

Davulcunun polis olma hayalleri böylece yok olacaktı. O da tekrar müzik yapmaya karar vererek, gruba geri dönecekti. Hartman, 1989'da Minnesota, Bloomington'daki konser de dahil olmak üzere grupla kayıt yapmaya ve turneye devam etti, ancak 1992'de tekrar emekli oldu... ama emekli polis olarak değil, davulcu olarak. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...