3 Eylül 2022 Cumartesi

2023'te Lynyrd Skynyrd Müzik Hayatına Son veriyor!



Bu habere başlık olarak ilkin, "2023'te Lynyrd Skynyrd Dükkanı Kapıyor" diyecektim ama çok argo olur diye vazgeçtim ve yukardaki manşeti buldum. Aslında grup için, "veda ediyor" demem daha anlaşılır olacaktı, ancak onun da bir anlamı kalmadı gibi... Yakın zamanda "veda turnesi" yapan gruplar sonradan gaza gelip devam ettiler, hatta yeni yeni albümler bile çıkardılar.  Yani "Veda"" lafı da bu konuda anlamını yitirir gibi oldu.

Neyse, şimdi haberimize geçelim...

25 Ocak 2018'de Lynyrd Skynyrd, 4 Mayıs 2018'de başlayan Last of the Street Survivors Farewell Tour'u duyurmuştu. Üç yıl sürmesi planlanan bu konser turnesi araya pandemi süreci girince yarım kalmıştı.   

Grubun kurucularında gitarist Gary Rossington, 8 Ocak 2020 tarihinde verdiği bir röportajda, artık turneye çıkmayacaklarını, ancak ara sıra  konserlere devam edeceklerini belirtti.  Grup 2020'de sadece iki konseri verdi, ardından 2021'den bu yıla kadar devam eden
Big Wheels Keep on Turnin' turuyla geri döndüler. Bu haftada grubun şarkıcısı Johnny Van Zant, önümüzdeki yıl grubun faaliyetlerinin duracağını açıkladı. Bu kararın alınmasına sebep de grubun geriye kalan tek kurucu üyesi gitarist  Gary Rossington'un giderek kötüleşen sağlığıymış.

Van Zant, "Gary'nin sağlığı daha iyiye gidiyor. Doktorların verdiği ilaçlar ve tedavi durumunu düzeltmeye başladı. Bizimle iki ya da üç konsere çıktı. Ancak bunu daha fazla yapmamıza imkan yok, onu iki saat boyunca sahnede tutup, sağlığına zarar vermek istemiyoruz." sözleriyle durumu açıkladı.

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...