21 Eylül 2022 Çarşamba

Def Lepperd, Motley Crue, Poison ve Joan Jett ortak turnesi 173 Milyon dolar gelir getirdi



Billboard dergisinde yer alan habere göre, Motley Crue ve Def Leppard'ın başta olmak üzere dört grupla birlikte yapılan Stadyum Turnesi 173 milyon dolarlık konser bileti satışı  ile beklenenin üzerinde bir gelir elde etmiş. 

Def Leppard ve Mötley Crue'nun başı çektiği ve Poison, Joan Jett'in de katıldığı turne, 16 Haziran'da GA, Atlanta'daki Truist Park'ta başlayan ve 9 Eylül'de Las Vegas'taki Allegiant Stadyumu'nda doruğa ulaşan 36 konserle gerçekleşmişti. Kabaca yapılan ortalamaya göre sadece bir konsere, 37.520 dinleyici katılmış. Stadyum Turunun gösteri başına ortalama 5 milyon dolar gelir elde ettiği belirtiliyor. 

 1980'ler ve 1990'lardaki ticari zirveleri 10-11.000 koltuklu arenalardaki gösterilerle desteklenen her iki grup için de önemli bir başarıyı temsil ediyor olsa da o yıllarda Def Leppard ve Mötley Crue bu kalabalık dinleyiciyi tek başlarına çekiyorlardı... Ancak turnenin başlayacağı günlerde Mötley Crue'nun emekliye ayrılmaya karar verdiği düşünülürse bu yeni bir başlangıçı müjdeliyor diyebiliriz. 

Def Leppard'ın solisti Joe Elliot, şimdiden 2023'ün yaz aylarında  yapılacak bir Avrupa turnesinin müjdesini verirken; Mötley Crue ise, gelecek seneki turnenin Avrupa'ya gitmeden önce bahar aylarında Meksika ve Güney Amerika'ya taşınacağı sinyalini verecekti. Mötley Crue'nun vokali Vince Neil, "Bitmekten çok uzağız," dedikten sonra, "2024'te geri döndüğümüzde, her şeyi yeniden  yapacağız." diye ekledi. 

Mötley Crue'nun basçısı Nikki Sixx, turnenin son konserinde "Birisi rock'ın öldüğünü mü söyledi!" demişti. Bu konser turnesine katılan gruplardan Poison'un davulcusu Rikki Rockett  ise sosyal medya iletisinde, "Rock 'n' roll'un ölmediğini kanıtladığımızı düşünüyorum" dedikten sonra,  "Bizim rock 'n' roll markamız da değil!" diye eklemişti. 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...