2 Eylül 2022 Cuma

İzzet Öz bu pazar Murat Beşer ile Yüz Yüze

 


Bugün 50'lili yaşlarını yarılayanlar hatta 60'a adım atmış olanların ilk rock dinleme serüvenlerinde İzzet Öz ismi, bir vahayı hatırlatır. O, 1970'li yılların sonlarına doğru siyah beyaz ve tek kanallı televizyon yayınlarında, plaklarını bile bulamadığımız (hatta ismini bile ilk defa duyduğumuz) grupları onun yaptığı televizyon programlarında duymuştuk. Aklınıza hemen videoydu ya da klip (her ne derseniz deyin) yayınladığı falan gelmesin, daha MTV falan yok. Konser görüntüsü dersen, o da yok. O müzikleri yayınlarken görsel olarak ya Devler Opera Balesi'nden balerin ve baletlerin sunduğu modern dans görüntüsü o parçalara eşlik eder ya da Akademi ( o günkü İDGSA yani bugünkü M.S.Ü) ve Tatbiki (bugünkü Marmara Üniversitesi G.S Fakültesi) öğrencilerinin yaptığı eserler eşlik ederdi. Kimi zaman Güzel Sanatlar öğrencileri değil, hocaların da çalışmaları olurdu. 

İzzet Öz'ün o televizyon programlarında Camel'dan Embryo'ya, Yes'den Pink Floyd'a, daha nice grubu orada dinlemiştik. Yazılacak bir çok şey var ama ilerde bir yazı yazıp o günleri anmak isterim, bu yüzden de bütün sermayemi burada tüketmeyeyim diyorum. Zaten bu yazı da Pazar günü yapılacak bir sohbet etkinliğinin haberinin girişi. Ayrıca o etkinliğe gittiğinizde bir büyük dünya ile yüz yüze geleceksiniz. 

Bu pazar günü müzik yazarı Murat Beşer, "Yüz Yüze" adını verdiği etkinlikte İzzet Öz ile harika bir sohbet gerçekleştirecek. Ben sözü burada noktalayıp, gerekli bilgileri etkinliğin afişlerine bırakıyorum. Oraya bakınca. göreceksiniz ki, bu sadece sohbetle kalmayacak ardından gelen Murat Beşer'in DJ Set'iyle müzik de olacak, bence kaçırılmayacak bir fırsat. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...