25 Eylül 2022 Pazar

Roger Waters'ın Polonya Konserlerini İptal Ettiği Haberleri.



Roger Waters, Rusya ile Ukrayna savaşındaki politikası nedeniyle Polonya konserlerini iptal etti. Haber Polonya medyası tarafından verildi yapıldı ama Roger Waters'ın bu konuda bir iptal açıklaması olmadı. 



Bu Cumartesi günü Polonya basınında Roger Waters'ın  Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonuna yönelik tutumu nedeniyle Polonya'da planladığı konserleri iptal ettiği haberleri yer aldı.

"This Is Not a Drill" konser turnesi kapsamında 2023'ün Nisan ayında Roger Waters’ın Polonya'da vermesi planlanan iki konserinin sanatçı tarafından iptal ettiği duyuruldu. Polonya basınında çıkan haberlerde,  “Roger Waters’ın menajeri hiçbir sebep göstermeden çekilmeye karar verdi” başlığıyla sunuldu. 
Söz konusu habere göre  Waters’ın 'This Is Not a Drill' konser turunun web sitesinde daha önce 21-22 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan Krakow konserlerinin kaldırıldığıda habere eklendi. 

Bu arada Krakow’daki belediye meclis üyelerinin gelecek hafta, müzisyenin Ukrayna krizine ilişkin görüşleri nedeniyle Waters’ın istenmeyen kişi ilan edileceği de söylentiler arasında. 
Waters, Eylül ayının başında Ukrayna devlet başkanı Vladimir Zelenskiy'in eşi Olena Zelenska’ya, açık mektup yazmış ve Batı’yı Ukrayna’ya silah sağladığı için eleştirirken özellikle de Washington’u suçlamıştı. Waters, daha önce de NATO’yu Rusya’yı kışkırtmakla suçlayarak eleştirmişti.

Haberler bu şekilde ama biraz önce Waters'ın turne programına baktığımda Polonya basınında çıkan haberlerin tersine Krakow konseri tarihleri aynen duruyor ve iptal falan gözükmüyor. Ama Roger Waters ile Polonyalı yöneticiler arasında durumun limoni olduğu muhakkak. Bakalım gidiş ne olacak?


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...