15 Eylül 2022 Perşembe

Taylor Hawkins'in anısına yıllar sonra bir araya gelen JAMES GANG

Yıllar sonra James Gang'ı tekrar bir araya getiren neydi?  Foo Fighters'ın ölen davulcusu Taylor Hawkins bu grubun hayranıydı. Onu herhangi bir konserinde James Gang tişörtüyle görmeniz mümkündü. Bu nedenle Foo Fighters'ın kurucusu  Dave Grohl , arkadaşının anma konserinde bu grubu tekrar bir araya getirmeye karar vermişti. 3 Eylül 2022 tarihinde yapılan anma konserinde 1970'lerin bu grubu neredeyse yarım asır sonra bu konser için bir araya gelip, sahneye çıkacaktı.



İlk plaklarını bulduğum yıllarda hayranı olduğum James Gang'ın, bir müzisyen ismi olduğunu sanma gafletinde bulunacaktım. Aramızda kalsın hala öyle olduğunu sanmak işime gelir hani. Öyle bir gruptur ki bu, üç kişiden kurulu ve bir ayrılmaz bütünlük ve bunun ismi de James Gang. 

Grubun ismi, filmlere ve çizgi romanlara konu olarak efsaneleşmiş Jesse James'ın çetesinden geliyor. Küçük kardeşi Frank ve onlardan daha genç olan Cole da bu ekibe katılıyor. Yani James'ın çetesi de üç kişiden oluşuyor. Amerikan iç savaşında Güneylilerin yanında Konfederasyon militanları olarak yer almışlar ama sonrasında tren, banka soygunlarıyla 19. yüzyıl haydut çetelerinin efsanesi olacaklardı. 

James kardeşlerin çetesi 19 . yüzyıl Amerikasını kasıp kavuran soygunlarıyla ilerde çizgi roman ve filmlere konu olurken, 1966 yılında da bir rock grubuna isim olacaklardı.  Ohio, Cleveland'da kurulan James Gang,  Joe Walsh (gitarlar, vokaller), Tom Kriss (bas) ve Jim Fox (bateri) tarafından kurulacaktı. Hard rock tınılarına sahip, içinde blues, folk ve funk'ı da barındıran nefis bir soundları vardı. Grubun iki şarkısı, " Funk #49 " ve " Walk Away " unutulmaz klasiklerinden sadece ikisidir. 

1971'de Walsh, gruptan ayrıldı ve Eagles'a katılması eski tadı vermeyecekti. Bu arada Eagles'da da Walsh bana James Gang'daki tadı vermeyecekti. Grup daha sonra da başka gitarist ve vokalistlerle devam etti ve 1977'de dağılarak son buldu. 

 İşte bu efsane grubu Foo Fighters'ın  ölen davulcusu Taylor Hawkins için düzenlenen anma konserinde uzun bir aradan sonra ilk kez görecektik. 3 Eylül 2022'de   Wembley Stadyumu'nda düzenlenen Taylor Hawkins Tribute Konseri'nde  Jimmy Fox (davul),  Joe Walsh  (gitar, vokal)  Dale Peters (bas) 'dan oluşan kadrosuyla sahnede bulacaktık.  


Yıllar sonra James Gang'ı tekrar bir araya getiren neydi?  Foo Fighters'ın ölen davulcusu Taylor Hawkins bu grubun hayranıydı. Onu herhangi bir konserinde James Gang tişörtüyle görmeniz mümkündü. Bu nedenle Foo Fighters'ın kurucusu  Dave Grohl , arkadaşının anma konserinde bu grubu tekrar bir araya getirmeye karar vermişti. Bunca aradan sonra bu öyle kolay bir şey değildi ama James Gang'ın kurucusu davulcu Fox, "Hawkins rock için yeri dolmayacak bir kayıp ama biz aynı zamanda en büyük hayranımızı kaybettik." diyecekti. 

James Gang, geçtiğimiz hafta yapılan bu anma konserine çıktı ve 13 Kasım'da ABD'de yapılacak olan anma konserine de çıkmaya hazırlanıyor. Grup, UCR (Ultimate Classic Rock) sitesiyle yaptığı röportajda bu öneriyi aldıktan sonra eski günlerin enerjisini yakalamak için bir kaç hafta bir arada vakit geçirmeye başladıklarını ardından da bir hafta boyunca her gün üç ya da beş saat prova yaptıklarını belittiler. 

Bu anma konserlerinde yer alacaklardı ama kendilerine ayrılan sürede hangi parçalarına yer verecekleri konusunda bir hayli tartışmanın içine girmişler. "Walk Away" ve "Funk #49" gibi iki hit'i mutlaka olacaktı ama üçüncü parça için Joe Walsh parça sayısını beşe çıkartmaya karar vermiş ama en nihayetinde üçüncü parçanın "The Bomber" olmasında karar kılmışlar. 

3 Eylül 2022 tarihinde yapılan Foo Fighters davulcusu Taylor Hawkins'i anma konserinde çıkan isimler arasında en büyük sürpriz James Gang grubuydu. 1970'lerin bu grubu neredeyse yarım asır sonra bu konser için bir araya gelip, sahneye çıkıyorlardı. Bir ay sonra da ABD'de yapılacak anmada da çalacak olan grup, yeni konserlere ve çalışmalara doğru yelken açarlar mı? Bunu zaman gösterecek ama bu trio'ların ne yapacağı belli olmaz. 

İyi ki varlar ve James Gang'ı özlemişiz. 

Aptulika




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...