21 Eylül 2022 Çarşamba

Steve Perry'nin Journey şarkıları için açtığı davaya Neal Schon'den yanıt: "Saçmalık"


 Dün Journey'in eski vokalisti Steve Perry'nin grup arkadaşları Neal Schon ve Jonathan Cain için dava açtığını duyurmuştuk. Perry, 20 Journey parçasında kendi şarkı sözü ve bestesi olduğunu gerekçe göstererek, ticari marka tescillerinin iptal edilmesi için mahkemeye dilekçe vererek başvurmuştu. 

Journey'in gitaristi Neal Schon, bu konuyla ilgili cevap vermekte gecikmedi. Kendine ait sosyal medya hesabından bu durumu "Saçmalık" olarak niteleyecekti. 

Steve Perry'nin dava açtığı yirmi şarkı arasında "Anyway You Want It", "Open Arms", "Separate Ways" gibi Journey ile özdeşleşmiş "hit" parçalar da yer almakta. Neal Schon yaptığı açıklamada bu parçaların Freedom JN LLC aracılığıyla çeşitli ürünlerde kullanılmak için Journey adına tescil edildiğini belirtti.

Schon, Facebook' a yaptığı açıklamada,"Bunca zamandır ticari markalarımızın gruba ait olduğunu biliyordu. Müziğimiz dışında hiçbir şeyin markalaştırılmadığını gördükçe, düzenbazlık yapmaya kalktı. Neredeyse bütün Journey parçalarını kendi üzerine devralmaya kalktı ama bir işe yaramadı . "

Bir ticari marka avukatıyla anlaştıklarını söyleyen Schon,"Böylece, şarkı yazarlığı ve telif haklarının ticari markalarla hiçbir ilgisi olmadığını öğrendikten sonra, şarkı adlarının yanı sıra tüm albüm adlarına da tescil aldık." diyerek iddiaları yanıtlayacaktı.

Aynı gün Twitter'dan da açıklama yapan Schon, Perry için, "Onun yaptığı delilik ve şuursuzluktan başka bir şey değil." dedikten sonra, "Ben burada olduğum sürece Journey parçaları korunacak ve grup bir bütün olarak yaşayacak." sözleriyle meydan okuyacaktı. 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...