29 Eylül 2022 Perşembe

Genesis'in şarkı hakları 300 Milyon doların üzerinde satıldı.



The Wall Street Journal'ın haberine göre , Genesis ve grup üyelerinin solo olarak yaptıkları şarkılarının hakları  Concord Music Group'a 300 milyon dolardan fazla bir değerde satıldı. 

Bu şarkılar arasında grubun eski elemanı Peter Gabriel'e ait olanlar bu satışın dışında kaldı. 

Bu yılın başında Billboard dergisi bu konuda bir haber yaparak, hem Collins hem de Tony Smith'in Genesis çalışmalarının yayın haklarını "gizli bir şekilde" devrettiklerini duyum olarak bildirmişti. O zaman yapılan bu habere göre, Collins'in telif haklarının tek başına yıllık ortalama 6,2 milyon dolar olduğu yazılmıştı. 

Genesis, 1981'den itibaren ilk 10'a giren dört albüm  de dahil olmak üzere 15 stüdyo albümü yayınladı. Collins, sekiz solo ,Rutherford'un grubu Mike + the Mechanics'in  dokuz albüm  ve iki solo proje yayınladı. Banks'in de altı solo albümü bulunmakta. 


Son turları için yakın zamanda bir araya gelen Collins ve Genesis,  yayın haklarını devreden  ilk isimler değil... . David Bowie 250 milyon dolar değerinde olduğu bildirilen bir anlaşmayla Warner Chappell Music'e haklarını devretti. Bob Dylan ve Bruce Springsteen de katalog haklarını sırasıyla 400 milyon dolar ve 500 milyon dolara sattılar.

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...