25 Eylül 2022 Pazar

Roger Waters, Polonya Konserlerini İptal Etmediğini Açıkladı.





Roger Waters , Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşına ilişkin daha önce yayınladığı tutumuna yönelik öfke nedeniyle Polonya'daki iki konserini iptal ettiği yönündeki haberleri yalanladı.

www.independent.co.uk sitesinde yayınlanan haberde Roger Waters'ın konserleri iptal etmediğini açıkladığını duyurdu. 

Polonya basını Cumartesi günü, Rogers Waters'ın Krakow'da Nisan 2023'te yapılması planlanan iki konseri iptal ettiğini bildirmişti. Haber, “Roger Waters'ın menajeri   hiçbir neden göstermeden  Polonya'daki iki konseri iptal etti.” diye duyurulmuştu. 

24 Eylül 2022, Cumartesi günü çıkan iptal haberleri üzerine Waters , Facebook'tan bir açıklama yaparak,   Krakow'daki konserlerini iptal etmediğini, yönetimin ve yerel yetkililerin onun konser vermesini engellemeye çalıştığını iddia etti.

Waters, “Krakow'daki bir belediye meclisi üyesi olan  Lukasz Wantuch'un, Ukrayna'daki feci savaşa karşı çıkmam sebebiyle,   beni 'Persona non grata'  (istenmeyen kişi) ilan etmek istediği doğrudur. " dedikten sonra Wantuch'un yerel bir gazeteye yazdığı makalede Krakow halkının konserlere bilet almamasını belirttiğini söyledikten sonra,  " Lukasz Wantuch amacına ulaşırsa ve Krakow'daki yaklaşan konserlerim iptal edilirse, bu benim için çok üzücü bir şey olur,  çünkü barış mesajımı Polonya halkıyla paylaşmak için sabırsızlanıyorum.” diyerek konserlerini iptal etmediğini açıklayacaktı. 


 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/roger-waters-poland-concert-cancelled-b2174857.html

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...