21 Eylül 2022 Çarşamba

Peter Frampton Kasımda Final Turnesine Çıkıyor!



Peter Frampton'un resmi sitesinde az önce şöyle bir duyuru yayınlandı

Peter'dan bir mesaj:

" Harika bir haber!! PF Final  Turuma bu Kasım ayında İngiltere ve Avrupa'da devam ediyorum.

Grubum ve ben konserde çalmak için çok uğraştık ve sizin için tekrar çalma sözümü  tutmak için sabırsızlanıyorum.

Hepinize sabrınız için teşekkür ederim"


Bu mesaj sizlere şaşırtıcı gelebilir ama Peter Frampton hayatını ve müzisyenliğini etkileyecek olan bir kas rahatsızlığı sebebiyle müziği bırakmak zorunda kalacağı için son konserlerini vermeye hazırlanıyor. 

Aslına bakılırsa 72 yaşındaki gitarist, bu rahatsızlığa 3 yıl önce yakalanmıştı ve o dönem hastalığı ilerlemeden veda konserlerine başlama kararını almıştı. Bu konuda basına da haber verildi ve konserlere başlamak için hazırlıkları neredeyse tamamlanmıştı. İşte bu süreçte pandemi dönemi başlayacaktı. 

2019'da veda turnesi için karar verdiğinde rahatsızlık yeni tesbit edilmişti ve gitaristin melekeleri yitirilmemişti. Pandemi dönemini geçirdikten sonra Frampton'un kas hastalığı ilerleme sürecine girdi. Şu anda sanatçının bacakları iyi değil ve kas rahatsızlığı yavaş yavaş gitar çalma yeteneklerini de yok etmeye başlayacak. 

Bu durumda veda turnesini yapması zora girmesine rağmen internet sitesinde yaptığı bu açıklama Peter Frampton'un kararlılığını ve direncini gösteriyordu. Sanatçının bu açıklamasının altında da turne programının tarihleri açıklanmıştı.

Hastalığının ilerlemesine rağmen Peter Frampton üç yıl önce verdiği turne sözünü kasım ayında İngiltere'den başlayacak veda turnesiyle yerine getiriyor. Dejeneratif bir kas hastalığı olan inklüzyon vücut miyozitinin (IBM) ilerlemesi sebebiyle gitarist bu konserlerini  oturarak gerçekleştirecek. 

 Bu konserler çıkması hastalığı sebebiyle doktorları tarafından uygun bulunmamıştı. Ancak Frampton'ın doktorlarından biri, sanatçının gitar çalmasının IBM'inin ilerlemesini bir dereceye kadar hafifletmeye yardımcı olabildiğini farketmiş. 2020'de bunu gözlemleyen Lisa Christopher-Stine, "Beş yıl sonra hastanın durumunun nasıl olabileceğini tahmin edecek verilerimiz yok. Ancak, genel olarak en yavaş ilerleyen IBM hastalarımdan biri, Frampton.  O zamandan beri hastalarıma gitar veya piyano çalmalarını önermeye başladım." diyerek, bu kas hastalığına müzik yapmanın geciktirici etkilerini vurguluyor. 

 


 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...