9 Eylül 2022 Cuma

Jimi Hendirix'in 80. doğum yıldönümüne sürpriz konser albümü

 


Bu yıl efsanevi gitarist Jimi Hendrix'in doğumunun 80. yılı ve bu yıldönümü sebebiyle 1969 yılında verdiği konserin kayıtları ilk defa yayınlanacak.



Jimi Hendrix'in grubu Experience ile birlikte 26 Nisan 1969'da Los Angeles Forum'da verdiği konserin kayıtları albüm halinde Legacy Record tarafından çıkacak. 1970 yılında, 27 yaşındayken ölen gitaristin 27 Kasım'daki 80. doğum gününden önce, 18 Kasım 2022'de piyasaya sürülecek. 

"Live at The Los Angeles Forum" adıyla çıkacak bu albümden ilk olarak "I Don't Live Today" bu hafta single olarak yayınlandı. Konserde yer alan diğer şarkılar arasında , Voodoo Child (Return) ve  Sunshine Of Your Love'ın 17 dakikalık bir karışımı olan Purple Haze ve Jimi'nin dört ay sonra Woodstock Festivali'nde çalacağı The Star Spangled Banner'ın ufaktan tüyosunu veren yorumu yer alacak. 

Bu efsane konserin yapıldığı gün tüm biletleri tükenmişti ve Jimi Hendrix, davulcu Mitch Mitchell ve basçı Noel Redding'den oluşan bir kadro ile sahneye çıkmıştı.  Wally Heider ve Bill Halverson tarafından kaydedilen bu konseri kayıtları, Hendrix yapımcısı/mühendis Eddie Kramer tarafından remikslenerek albüm, 2LP plak, CD olarak piyasaya çıkacakmış.  

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...