26 Eylül 2022 Pazartesi

Kızlardan Kaçan 70'lerin Pop Star'ı

 


Gilbert O'Sullivan bir dönemin İrlandalı müzik starı, her yaptığı plak yüksek satış yaparak listelere üst sıradan giriyor. 

1960 sonu 70'lerin ilk yarısında müzik dünyasında onun gibi iki devi daha var; Tom Jones ve Engelbert Humperdinck. Bu iki isimden Tom Jones'un çapkınlığı bugünlere kadar bilinen bir destan gibidir. Hele ki ikinci baharını yaşadığı günlerde ise Jones'un "Sex Bomb" şarkısı "Gal Kaplanı"nın hala hükmünü sürdürdüğünü dünya aleme duyuruyordu. Engelbert'in de yanında devamlı sarışın , esmer kızlar boy atardı. 

Peki ya, Gilbert O'Sullivian?

Elbet bebek yüzlü şarkıcının posterleri genç kızların odalarını süsler, gruppiler peşinden koşardı ama Gilbert Aga hiç birine yüz vermezdi. 

Neden mi? 

Çünkü O'Sullivan, ünlü olduğu süre içinde kızlardan uzak durma kararı almıştı. Kariyerinin zirvesindeyken bu yüzden bilerek flört etmekten kaçındı. Böyle bir prensip kararını almasını da 1973 tarihli Rolling Stone dergisine verdiği röportajda şöyle açıklıyordu:"Müzik benim için her şeyden daha önce geldiği için ne flört ederim ne de evlenirim. Ben Paul McCartney'i çok severim ve onun müziğine hayranım. O ne zaman ki evlendi o eski şarkılarını yapamadı."

O dönemlere yetişmiş olanlar bilecektir,  abilerimiz o dönemlerinde Gilbert O'Sullivian'ın yerinde olmak için neler vermezdi. O abiler tabiki evlenmeyi değil flört etmek için isterlerdi. Ama Gilbert O'Sullivian sadece evlenme değil kadın sinek bile görse kaçıyordu. Çünkü o bunu yapmanın şarkı yazma yeteneklerini engelleyeceğinden korkuyordu.  

Şaka değil O'Sullivan kariyeri boyunca bu kurala uydu.  

Sonra 70'li yıllar bitti, plakları satmaz oldu ve Norveçli bir sevgilisi oldu. 1980 yılında da evlendiler.

Ne diyelim... Garip Ama Gerçek!





Kaynak: Rolling Stone - 2 Ağustos 1973 - Paul Gambaccini

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...