27 Haziran 2023 Salı

ZZ TOP'ın Yeni Albümünde Ölen Basçıları DUSTY HILL'in Kayıtları da Yeralacak


ZZ TOP'ın yeni çıkacak albümünde hem ölen basçıları Dusty Hill hem de yeni basçıları Elwood Francis yer alacakmış. 


Efsanevi üçlünün gitaristi Billy Gibbons, yeni ZZ TOP albümünde grubun ölen basçısı Dusty Hill ile kaydedilmiş parçaların da yer alacağını açıkladı.

2012'de çıkan ZZ Top albümü "La Futura"nın devamı niteliğinde olan ve bu yılın sonlarında çıkması beklenen albümde, Dusty'nin yerine geçen basçı Elwood Francis ile yapılan yeni kayıtlara da yer verilecekmiş. 

Billy Gibbons ile Classic Rock dergisinin yaptığı röportajda gitarist şunları söyledi : "Kayıt çalışmalarımız sürüyor.  Şu anda daha önceden Dusty ile kaydettiğimiz  parçaları gözden geçiriyoruz. Yani albümde Dusty de yer alacak, Elwood da öyle . Büyüleyici olan, her ikisiyle de üç veya dört parçamızın albümde olacak olması. Birbirleriyle değiş tokuş yapıyorlar. "

  Gibbons sözlerine şöyle devam edecekti: " Dusty harika bir adamdı, harika bir şarkıcıydı.  Dusty şöyle derdi: 'Sahneye geç kalırsam, gitarımı Elwood'a vermeyi unutma .' Elwood otuz yıldır bizim sahne teknisyenimizdi yani aileden biriydi.   ZZ TOP'ta Hill'in yerine geçecek tek kişiydi. Ancak Dusty parmaklarıyla oynarken, Elwood pena kullanıyor. Biraz daha keskin. Biraz daha incelik getiriyor. Ve ilk provada benimkinden daha uzun bir sakalla geldi."

Gibbons, ZZ TOP'un Hill olmadan canlı sahneye dönüşü konusunda "çok fazla merak" olduğunu itiraf etti . "'Bu nasıl olacak?' "Bu adam TOP'un gücünü kaldırabilir mi ?"   Ama Elwood hazırdı, bunca zamandır zaten bizim bir parçamızdı."  




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...