7 Haziran 2023 Çarşamba

Motörhead'den Lemmy ile Thin Lizzy'den Phill Lynott'ın Buluşması...



Motörhead denilince Lemmy Kilmister... Thin Lizzy denilince de akla hemen Phil Lynott gelir. Hard Rock ve Heavy Metal'in bu efsanevi gruplarının bas gitarist ve vokalisti olan bu iki isim ölümlerinden sonra ilk kez bir araya geldiler. Biraz garip bir başlangıç oldu ama açıklayayım...

Rock tarihinin müstesna grubu Thin Lizzy'in beyni Phil Lynot, 1986 yılında daha henüz 36 yaşındayken hayata veda etmişti. Erken yaşta gelen ölümüne rağmen yaptığı albümlerle ardından muhteşem bir müzik hazinesi bırakmıştı. 

Gene Lynott gibi bir bas gitarist ve vokalist olan Lemmy Kilmister de Motörhead'in beyni olmuş ve unutulmaz rock klasikleri oluşturmuştu. 2015 yılında Lemmy'i de 70 yaşındayken kaybetmiştik. 


Bu günlerde ortaya çıkan bir konser kaydı bu iki ustayı bir araya getiriyor. 2007 yılında Motörhead İsviçre'de verdiği bir konserde Thin Lizzy'nin "Fighting" albümünde yer alan "Rosalie" parçasını seslendirmişti. Bu konserde Lemmy, parçaya girmeden önce hem Thin Lizzy hem de Phil Lynott ismini anarak parçaya girecekti. Aslında bu parça Thin Lizzy'nin 1975 tarihi albümünde bir Bob Seger cover'ı olarak yer alıyordu... ancak yıllar içinde hem bu plakta hem de konserlerdeki yorumlarda Phil Lynott'ın sesiyle öyle bütünleşip, yeni anlamlara ulaşacaktı ki, ister istemez bir Thin Lizzy klasiği olacaktı. 

İşte Motörhead'in 16 haziran 2023'te çıkacak olan “Live at the Montreaux Jazz Festival '07” isimli konser albümünde "Rosalie" yorumu ilk kez dinleyici ile buluşacak.   İsviçre'de yapılan dünyaca ünlü Montrö Caz Festivali kapsamında konuk olan Motörhead, 7 Temmuz 2007 tarihinde bir konser vermişti. "Rosalie"nin de yer aldığı bu konserin kayıtları "Live at the Montreaux Jazz Festival '07" adıyla bir hafta sonra piyasaya çıkacak. 

 Lemmy Kilmister, Phil Campbell ve Mikkey Dee üçlüsünden oluşan Motörhead'in Thin Lizzy'nin “Rosalie” şarkısına yaptığı cover'ın yer aldığı bölümü alttaki videodan izleyebilirsiniz. .






Montrö Caz Festivali, Claude Nobs tarafından oluşturulan ve her yıl Temmuz ayında iki hafta boyunca İsviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen bir müzik festivalidir. Şimdi 55. yılında olan festival, dünyanın dört bir yanından 250.000 müzikseveri Cenevre Gölü kıyısına çekiyor. Montreux Caz Festivali, endüstrinin yükselen ve çağdaş eylemlerini kutlarken, müziğin efsanevi eylemlerine saygı duruşunda bulunur. Aslen 1967'deki başlangıcından bu yana saf bir caz festivali olan Montreux, on yıllar boyunca diğer müzik tarzlarını sergilemeye başladı ve bugün akla gelebilecek her türden sanatçıyı sunuyor. Montrö sahnesini süsleyen sanatçılar arasında Frank Zappa, Etta James, Bob Dylan, Elton John, Ms Lauren Hill, Aretha Franklin, David Bowie, James Brown, Kendrick Lamar, Leonard Cohen, Marvin Gaye, Miles Davis ve Nina Simone yer alıyor.

Bu notu da düştükten sonra 16 Haziran 2023'te çıkacak olan Motörhead albümü   “Live at the Montreaux Jazz Festival '07”ın içinde yer alacak parçaları da sizlere buradan sunayım:

1. Snaggletooth

2. Stay Clean

3. Be My Baby


4. Killers


5. Metropolis


6. Over the Top


7. One Night Stand

8. I Got Mine


9. In the Name of Tragedy


10. Sword Of Glory


11. Rosalie


12. Sacrifice


13. Just ‘Cos You Got the Power


14. Going to Brazil


15. Killed by Death


16. Iron Fist


17. Whorehouse Blues


18. Ace of Spades


19. Overkill



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...