25 Haziran 2023 Pazar

Akşam Motele Cazbant Gelecekmiş! Gidiyor muyuz?



 Retro modası içinde eski olan her şeye rağbet arttı. Öyle ki çoğu zaman bugünkü teknolojiyi reddedip, 1950'lerin (hatta daha eskilerin) kayıt  teknikleriye albümler bile yapılıyor. The Cash Box Kings grubu yeni albümü "Oscar's Motel"de 1950'lerin blues havasını günümüze taşıyor. 

Albümü dinlerken Muddy Waters, Little Walter, Howlin' Wolf'un dönem kayıtlarını dinliyor gibi oluyorsunuz. Ancak Cash Box Kings bunu yaparken o dönemin klasiklerini yorumlamak yerine kendi orijinal bestelerini seslendiriyor. Biz gene de parçaları dinlerken o dönemlerden hatırlıyormuşuz gibi oluyoruz.  Ha bu arada hiç klasik parça yorumlamıyorlar da diyemeyiz, bu albümde olduğu gibi bir iki örneğe de yer veriyorlar. Mesela bu albümde, Sonny Boy Williamson'ın "Pontiac Blues"u ve Muddy Waters'ın "Please Have Mercy" şarkısının yorumlarını da dinleyebiliyoruz.  

Grubun kurucusu, vokalisti ve armonikacısı Joe Nosek grubu, 50'lerin ve 60'ların blues'unun havasını yakalayarak bunları eğlenceli bir tavırda sunmayı amaçlayarak kurmuş.  Bunu da gayet iyi başarıyorlar... Eh hani bu ekibin 22 yıl varolduğu ve bugüne kadar 11 albüm yayınladığı düşünülürse, demekki buna ihtiyaç da varmış.

Sözün özü, bana bu sıcak pazar günü evde oturup bu albümü dinlemek iyi geldi. Dinlerken gözlerimi kapadığımda Chicago Blues günlerinin efsane plak şirketi Chess Records'un stüdyolarının arasında dolaşıyormuş gibi oluyorum. Hava kararınca albümü bir kez daha dinleyeceğim, o zaman da Oscar'ın Moteli'nin balo salonuna ineceğim ve eğleneceğim. Size de tavsiye ederim. 

Aptulika




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...