15 Haziran 2023 Perşembe

Foo Fighters: But Here We Are!

Foo Fighters'ın 11. albümü "But Here We Are"  2 Haziran 2023'te yayınlandı.



Dave Grohl, grubu Foo Fighters'ın 11. albümü "But Here We Are"için, "Her şey bir anda geldi. Öyle tasarlanmış falan değildi;  Çok hızlı oldu ve sonra bitti," sözlerini söylüyor.   

Grohl için 2022yılı çok yakınında olan iki insanı kaybetmesi demekti... ilk önce davulcusu olan arkadaşı Taylor Hawkins'i kaybedecekti ardından da annesi hayata veda edecekti.  

İşte "But Here We Are" bu iki kaybın ardından geliyor ve Grohl'un ruh halini de açıkça belli ediyor. 

"But Here We Are" albümü 2 Haziran 2023'te yayınlandı.  Albümün prodüktörlüğünü  Greg Kurstin ve Foo Fighters üstlenmiş. 

Taylor Hawkins'in ölümünden sonra Dave Grohl, yeni bir davulcu arayışına girmeden albümün davul kayıtlarını kendisi çalarak gerçekleştirmiş. Albümün yayınlanmasının ardından turne için Hawkins'in yerine davulcu Josh Freese'i kadroya katmış. 

Foo Fighters'ın "But Here We Are" albümünde vokal, gitar ve davulda Dave Grohl yer alırken; bas gitarda Nate Mendel, gitarlarda Chris Shiflett ve Pat Smear, keyboarda da Rami Jaffee ekibi oluşturuyor. Albümün tek konuğu ise Dave Grohl'un kızı Violet Grohl olmuş ve "Show Me How" adlı parçada babasıyla birlikte harika bir vokal yapmış. 

Albümde "Under You", "Glass", "Teacher", "Beyond Me" ve "Show Me How" benim ilk dinleyişimde dikkatimi çekenler arasında yerini alacaktı. Özellikle "Beyond Me"deki gitar solosunun grunge etkisini kırıp, kulvarı hard'n heavy'e taşımasıyla ayrı bir güzellik katmış. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...