9 Haziran 2023 Cuma

John Mellencamp Sokaklarda Yaşayan "EVSİZLER"i Unutmadı.



John Mellencamp,  25. albümü "Orpheus Descending"in çıkışına hazırlanıyor. "Hey God"dan sonra şimdi de ikinci single'ı  "The Eyes of Portland"ı yayınladı. Sanatçı bu parçasında da  evsizlik krizini işliyor. 

Şarkı için çekilen klipte, şehrin sokaklarında, kamplarda oyalanarak ve dışarıda uyuyan ya da para isteyen pankartlar tutan kişiler arasında bir acı gezinti yapılıyor. 

Parçada, " Bütün bu evsizler, nereden geliyorlar? " sorusunu soran Mellencamp, " Hiçbir şeyin yapılmadığı bu bolluk ülkesinde / Koşamayacak durumda olanlara yardım etmek için / Gözyaşların ve duaların evsizlere yardım etmez. " diyerek şarkıya devam ediyor. 


"The Eyes of Portland",  Mellencamp'ın yaygın silahlı şiddeti kınadığı Orpheus Descending albümü  öncesinde  Mellencamp, son zamanlarda çeşitli sosyal meseleler hakkında özellikle açık sözlü oldu. Kasım ayında, Rock & Roll Onur Listesi giriş töreninde eğlence avukatı Allen Grubman'ı onurlandırdı ve antisemitizmi  tüm gücüyle kınadı .

"Bir sanatçıysanız, antisemitizme, her türlü nefret söylemine karşı sesinizi yükseltmenin ne kadar önemli olduğunu size anlatamam" dedi. "Hepimiz insanız. Yahudi, Siyah, beyaz, tutti frutti olmanız umurumda değil, umurumda değil. İşin püf noktası şu: Sessizlik suç ortaklığıdır. ... Siktir et antisemitizm ve kim bu şekilde bir şey söylüyor  herkesi siktir et ." diyerek sözlerini noktalamıştı. 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...