19 Haziran 2023 Pazartesi

TOTO yok... LUKATHER verelim.



 Toto grubunun gitaristi Steve Lukather, dokuzuncu solo albümü "Bridges"i bu hafta çıkardı. Mascot Label Group tarafından çıkarılan albümde kadroya baktığımızda tam tekmile yakın Toto elemanlarını görüyoruz. Aslına bakılırsa dinlediğinizde yeni bir Toto albümüyle karşı karşıya geliyorsunuz. 

Bu durumun aslı ise şöyle gelişiyor...

Grubun 1992 yılında 38 yaşında ölen davulcusu Jeff Porcaro'nun  dul eşi Susan Porcaro, Toto Corporation'ın yöneticileri Lukather ve David Paich'e karşı dava açmıştı. Eski kocasının mirası nedeniyle kendisine para ödenmediği gerekçesiyle açılan bu davayı Susan Porcaro kazanınca, Toto adı altında herhangi bir yeni stüdyo albümü yayınlayamayacaklardı. Böyle olunca da 2015 yılındaki  "Toto XIV" albümünden sonra başka bir çalışma çıkartamadılar. 

Steve Lukather, bu yılın bahar aylarında yaptığı bir röportajda Toto'nun bundan sonra başka stüdyo albümü yapamayacağını belirttikten sonra, "Yapabileceğimiz tek yol kalıyordu; o da solo albüm yaparak Toto müziğiyle köprü oluşturarak devam etmek." diyecekti. Zaten albümün ismi de o yüzden köprü olmuş.    

Evet bu da bir dalavere ama... ne yapalım bu sayede Toto albümlerini dinleyebileceğiz. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...