29 Haziran 2023 Perşembe

Molly Hatchet albüm kapağının aslı 6 Milyon dolara satıldı!


Frank Frazetta'nın Molly Hatchet'in 1979 tarihli  "Flirtin' With Disaster" albümü için yaptığı kapağın orijinali, geçen hafta Heritage Auctions'ta 6 milyon dolarlık rekor bir fiyata satıldı.


"Flirtin' With Disaster" albümü Southern Rock grubu Molly Hatchet için bir dönüm noktasıydı. Grubun hard rock soundunda verdiği başarılı bir örnek olmasının yanısıra hatırı sayılır albüm satışıyla da dikkate değerdir.  Albüm sadece ABD'de  2 milyonun üzerinde satış yapmıştı.  Ancak albümün başarısında kapağın da payı büyüktü. Büyük çizgi romancı, illüstratör ve ressam olan Frank Frazetta (1928 - 2010)'nın yaptığı bu tablo plak kapakları arasında hala unutulmazlar arasındaki yerini korur. 

Frazetta'nın Molly Hatchet albüm kapağı olarak kullanılan "Dark Kingdom" tablosu  6 milyon dolarlık satış fiyatıyla, fantastik sanat türünün en yüksel satış fiyatı olarak bir rekora imza atmış oluyor. Ayrıca  Frazetta'nın kataloğunun da en yüksek fiyatı olmaktaymış.  Frazetta'nın daha öncek yüksek satışları ise şöyleymiş: 

" Death Dealer VI " (2018'de 1,79 milyon $), 



" A Princess of Mars " (2020'de 1,2 milyon $),



" At the Earth's Core " (2016'da 1,075 milyon $) .



"Dark Kingdom", Frazetta'nın Molly Hatchet için yaptığı ilk veya tek kapak değildi.   Frank Frazetta'nın  " Death Dealer " çalışması, grubun 1978'deki kendi adını taşıyan ilk albümünün kapağı olmuştu. " Conan the Conqueror " tablosu, 1980'lerde çıkan "Beatin' the Odds" adlı üçüncü albümlerinin kapağı oldu  .  Üretken bir çizgi roman ve karton kapaklı kitap kapağı sanatçısı olan ve genellikle "Fantezi Sanatının Babası" olarak anılan Frazetta , 2010'da ölmeden önce Nazareth , Yngwie Malmsteen ve Wolfmother gibi isimlere albüm kapağı yapmıştı.


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...