22 Haziran 2023 Perşembe

Warren Haynes yeni Gov't Mule albümünü anlatıyor.



Pandemi dönemi dönemi ne kadar sinir bozucu olsa da, Gov't Mule için verimli bir dönem oldu. Güneyli (Southern Rock) rock jam grubu, 12. stüdyo albümleri "Peace…Like a River"ı 16 Haziran 2023 tarihinde Fantasy Records aracılığıyla yayınladı.  Blues Rock Review dergisi albümün çıkmasından bir hafta önce (6 Haziran) Gov't Mule'un gitaristi ve vokalisti Warren Haynes ile bir röportaj yapmış. Derginin yazarlarından Riley Hollon'un yaptığı röportajdan bazı bölümleri sizlerle paylaşacağım. 



"Peace…Like a River" bir önceki albüm olan "Heavy Load Blues" ile aynı zaman diliminde kaydedilmiş.  Gitarist ve vokalist Warren Haynes , her iki projede de ilerleme kaydedilebilmesi için çalışmalarını her gün iki bölüme böldüklerini söylüyor. Böylece her gün öğlen "Peace... Like A River"ı çalışmaya başlıyorlar ve akşama noktalıyorlar. Akşam yemeğinden sonra da saat 21.00'de  "Heavy Load Blues" albümü için çalışmaya başlıyorlarmış. Şimdi bakıldığında bunun çok yorucu ve sıkıntılı bir program olduğu düşünülebilir ama bunun COVID salgını - Karantina döneminde olduğunu söylemeliyim. İsterseniz gene Warren Haynes'a kulak verelim, "Normal zamanda yapılacağından pek emin değilim, ancak tüm COVID döneminde bu bizim için bir kurtuluştu. Yaptığımız çalışma programı tıkır tıkır işledi; çünkü seyahat edemiyorduk, turneye çıkamıyorduk, canlı konser yapamıyorduk. Stüdyoda olmak, yaratıcı olmamız için elimizdeki en iyi fırsattı."

Haynes, kendisinin ve davulcu Matt Abts, klavyeci Danny Louis ve basçı Jorgen Carlsson'un "bir meydan okuma olacağını bildiklerini" ancak "bu zorluğun üstesinden gelmeye hazır olduklarını çünkü çalmamaktan ve evde oturmaktan delirebilirdik" diyerek o andaki durumlarını özetleyecekti.

Yardımcı yapımcı John Paterno tarafından yürütülen teknik detayların yanı sıra Haynes, her gün projeler arasında geçiş yapmanın "canlandırıcı" olduğunu söyledi. "Bu hoş bir dikkat dağıtma gibiydi," dedi. Blues malzemesini gecenin sonuna saklamak, "Barış için yeni, daha karmaşık şarkılarla bütün gün yaptığımız gibi, beynimizi kapatmanın ve çok fazla düşünmemenin bir yoluydu ... Bir Nehir Gibi" diye ekledi . 



 "Peace... Like A Riner"ın konuk listesi de kayda değer isimlerden oluşuyor ve bunların başında da ZZ Top'tan Billy Gibbons geliyor. Haynes, Gibbons için "Onun katılımı albüm için ekstradan bir katman oldu ve mizahi bir bakış açısı da kattı." diyerek bu süreci anlattı.

Gov't Mule, "Dreaming Out Loud" için Neville Brothers'tan Aaron Neville'in oğlu Ivan Neville'i ve şarkıcı/söz yazarı Ruthie Foster'ı konuk etmiş. Haynes, "O şarkıda birden çok ses düşünmüştüm," dedi. "Özellikle stüdyoda düzenlemeye ve provaya başladığımızda, bana bir Sly and the Family Stone şarkısını hatırlattı, burada farklı şarkıcılar şarkının farklı bölümlerini alıyor ve replikleri değiştiriyorlardı ve bu tür şeyler ” Neville ve Foster, Haynes ile "birçok kez" çalıştılar ve "seslerimiz birbirine çok iyi uyuyordu" dedi.

Aktör/müzisyen Billy Bob Thornton'ın vokalleri de albümde yedi dakikadan uzun süre çınlayan karamsar bir parça olan "The River Only Flows One Way"de yer alıyor. Haynes, "Bu, yazdığım ilk şarkıydı, bir bakıma dizelerin şarkı olarak. söylenmesi yerine konuşur gibi söylenmesini istedim," dedi. Grup provaya başladığında Haynes, Thornton'ın sözlerini ve düşüncelerini kaydetmesi için dışarıdan bir anlatıcı istediğine karar verdi. "Sizi içine çeken bir sese sahip ve bunun için mükemmel olduğu ortaya çıktı."

Albümün son konuğu, Haynes'in daha önce birlikte çalışmadığı ancak yakın zamanda arkadaş olduğu şarkıcı / multi-enstrümantalist Celisse . Haynes, "Müziğini son üç yıl içinde keşfettim ve o gerçekten harika," dedi. "'Just Across the River'daki sesime zıt olması için müjdeden etkilenen bir kadın sesi arıyordum ve o bunun için mükemmeldi."


Blues Rock Review dergisinde yer alan ve  Riley Hollon'un yaptığı röportajın tümünü okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

       https://bluesrockreview.com/2023/06/warren-haynes-interview-peace-like-a-river.html

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...