29 Haziran 2023 Perşembe

"Bohemian Rhapsody" filminin devamı... İkinci Bölümü!



2018 yılı yapımı ve Queen grubunu anlatan "Bohemian Rhapsody" filmi, 40 milyon sterlinlik bir bütçeden 720 milyon sterlin hasılat yaparak gişede büyük bir başarı sağlamıştı.  Film grubun Live Aid konserlerine kadar olan süreci konu ediliyordu. Tabi herkesin aklına  grubun solisti Freddie Mercury'nin ölümüne kadar olan dönemi anlatan ikinci bir film olacak mı sorusu geliyordu. 

Bugünlerde çıkan bir haber Queen'i anlatan "Bohemian Rhapsody" filminin devamının çekilebileceği üzerine bir işaret fişeği gibiydi. 




Queen gitaristi Brian May, bu hafta ABD radyo istasyonu Sirius XM'de Eddie Trunk'ın konuğu oldu. Programda Brain May, doğru senaryoyu bulurlarsa bir Bohemian Rhapsody devam filminin çekileceğini söyledi.

Filmin senaryosunun Live Aid konserleriyle son bulduğunu söyleyen Brain May, "Queen'in kariyerinde daha sonrada çok şey oldu,  bunlar da yeni bir filmin konusu olabilir." diye ekleyecekti. 

Bu filmin devamı çekilecekse ilki gibi etkileyici olması gerektiğini söyleyen Queen grubunun gitaristi, "Aynı dört adamın  oynaması için geri gelmesi güzel olurdu çünkü hepsi çok muazzam ve harikaydı. Demek istediğim, Rami'nin ( Freddie Mercury'yi oynayan Malek ) harika. Beni oynayan Gwilym (Lee) - inanılmaz. Yani, çocuklarımı kandırdı. Çocuklarım rolü seslendirdiğimi düşündüler ama hepsini o yaptı." diyerek filmin oyuncu başarısını vurgulamayı da ihmal etmeyecekti. 

Freddie Mercury, Kasım 1991'de 45 yaşında öldü ve basçı John Deacon , 1997'de müzikten iyicene kopup gruptan ayrıldı. Queen'den bugün iki eleman Roger Taylor ve Brian May kaldı. Grubun vokaline ilk önce Paul Rodgers geldi. Onun ardından da vokale Adam Lambert geçti ve Queen adı altında yeniden turneye çıkıyorlar.

Orijinal Bohemian Rhapsody filmi, Freddie Mercury ve Queen'in başlangıcından 1986'daki efsanevi Live Aid konserlerine kadar odaklanmıştı. Yeni bir filmle ikinci bölümü çekilir mi? derseniz... Brain May'in bu röportajı bir işaret fişeği olabilir gibi geldi bana. Brain May konuşuyor ve bunun yaratacağı tepkiye bakıp, piyasa araştırması yapılıyor olabilir. Siz ne dersiniz acaba...



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...