11 Haziran 2023 Pazar

Rolling Stones'tan Charlie Watts'a Övgü

 


Rolling Stones grubunun benim için en ayrıcalıklı ve dinlemekten aşındırdığım albümü "Blue & Lonesome"dur. 2016 tarihli bu albüm, bütünüyle blues klasiklerinden oluşan ve davulcusu Charlie Watts ile yaptığı son albümdür. 

Kuruluşuna neden olan şey blues olan grubun ismi de Muddy Waters'ın bir blues klasiğinden gelir ki yarım asırlık grubun böyle bir albüm yapması köklerine dönerek yapılan bir hayat öpücüğü gibidir. Şimdi bana haklı olarak, "Manyak mısın be adam! Rolling Stones bu... rock'ta bir büyük marka. Adamlar osursa bile bir baş yapıt olur. Hayat öpücüğü ne ola ki?" diyeceksiniz. Doğrudur, popülerliklerinden sual olunmaz ama dinlediğimiz şeyi de kulakla dinliyoruz ve kusura bakmayın ama kulaklarımız da biraz iyi bir şeyler duysun hani. Neyse sözün özü " Blue & Lonesome", güzel bir Rolling Stones albümüydü, keyif pezevengi olan dinleyici güruhuna tavsiyemdir.  

7 yıl önce çıkmış bir Rolling Stones albümünün çıkış yıldönümü falan değil, peki ben neden bundan bahsettim? Bu hafta içinde çıkan, "Rolling Stones'un yeni bir albüm hazırlığı içinde olduğu haberi bitimi kanlandırdı. Ne alaka mı? Buyrun dinleyin, o zaman...

Rolling Stones, iki yıl önce kaybettikleri efsanevi davulcusu Charlie Watts'ın anısına yeni bir stüdyo albümü hazırlığı içindeymiş. Hatta grubun efsanevi basçılarından Bill Wyman'ın stüdyoda Rolling Stones ile yeniden bir araya geldiği ve davulcu Charlie Watts'a bir övgü olarak tanımlanan yeni bir albüm için bir parça üzerinde performans gösterdiği bildirildi.



Sun gazetesinin yapığı haberine göre Wyman, şarkıcı Mick Jagger'ın daveti üzerine Stones'un Los Angeles'taki kayıt seanslarına katılmak için birkaç ay önce Los Angeles'a gelmiş. Bill ile grubu yıllardır birlikte görmedik, ancak Charlie'yi her zaman sevdiği için   Charlie'ye bir övgü niteliği taşıyan bu çalışmaya hayır diyememiş.     

Basta Wyman'ın yer aldığı son Rolling Stones stüdyo albümü 1989'daki Steel Wheels idi. Daha sonra 1992'de ünlü basçı  gruptan ayrılacaktı. Gruba 2012'de Londra'daki 50. yıl dönümü konseri için sahneye çıkan Wyman,   daha sonra tüm gösteri yerine yalnızca iki şarkıyı çalması için davet edilmesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirecekti.

The Stones, son on yılın büyük bir bölümünde ara sıra yeni bir albüm üzerinde çalışıyor ve Jagger, Kasım 2016'da grubun yeni materyallerden oluşan "yarım albüm" hazır olduğunu bildirmişti . Bu, 2016'nın blues cover albümü Blue and Lonesome'dan bu yana ilk Rolling Stones stüdyo albümü ve 2005'teki A Bigger Bang'den bu yana orijinal şarkılar içeren ilk albüm olacak.

 Ağustos 2021'de hayatını kaybeden Watts'ın adının yeni plakta duyulmaya devam edeceği anlamına geliyor.  Paul McCartney, henüz adı belli olmayan yeni albümden bir parçada da bas çalacak. Bu hafta, Rolling Stones'un ilk single'ı olan Chuck Berry'nin "Come On" şarkısının cover'ının 60. yıl dönümü ve 1978'deki geri dönüş albümleri Some Girls'ün 45. yıl dönümüydü .

Evet yeni bir Rolling Sones albümü , hem de davulcu Charlie Watts anısına... o zaman sadece blues değil, British Jazz adına da bir şeyler olmalı gibi derim.... zira Charlie Watts bagetleri British Blues olduğu kadar İngiliz cazı ile de bağlantılıdır. " Bitim kanlandı". dedm ya, biraz abarttıysam da   (...ki öyle ) gönül koyup, kusuruma bakmayın. İnsan heyecanlanıyor işte. 


 



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...