18 Haziran 2023 Pazar

Büyük Ayakkabılar


Big Shoes ismini ilk defa yeni çıkan albümleri "Fresh Tracks" ile duyduğum bir blues grubu. Bu topluluğun hiç bir elemanını tanımıyorum ama tek tek başka çalışmalarda onların isimlerini bilmeden öyle çok dinlemişim ki... Sadece ben değil açıkçası sizler de öyle... Bu iş nasıl olabilir derseniz, yazıyı okumanız gerekecek. 

 

Big Shoes, Nashville Tennessee merkezli bir "progresif" blues grubu olup,  BB King ve Ray Charles gibi geleneksel blues etkilerinin yanı sıra The Allman Brothers' Band, Bonnie Raitt ve Neville Brothers'ın izlerinde giderek, kimi zaman cover kimi zaman da orijinal besteler üretiyor.  Big Shoes, başlangıçta 1970'lerin Little Feat grubunun etkisini günümüze taşımak için bir saygı grubu olarak kurulmuş. Ancak grubun takipçileri arttıkça özgün işler yapmaya başlamışlar.   


Big Shoes üyeleri ayrı ayrı ve değişik zamanlı olarak, Bonnie Raitt, Van Morrison, Delbert McClinton, Taj Mahal, Etta James, Bobby Blue Bland gibi blues ve pop plaklarında çalmışlar.  Klavyeci Mark T. Jordan, Van Morrison'ın klasik albümü "Tupelo Honey"de, Bonnie Raitt'in "Road Tested" canlı CD'sinde ve yalnızca "müzik tarihi" olarak sınıflandırılabilecek çok sayıda başka albümde grup üyesiydi. Gitarist Will McFarlane, Levon Helm, Joss Stone, Bonnie Raitt ve Bobby "Blue" Bland'ın albümlerine katkıda bulundu. Will, Muscle Shoals, AL'de yaşıyor ve Muscle Shoals ritim bölümü, namı diğer "The Swampers" ile sürekli talep görüyor.  Big Shoes üyeleri için kimlik bilgileri uzayıp gidiyor.  

  


Bu arada Big Shoes'in yeni albümü "Fresh Tracks" da bir yandan çalmaya devam ediyor ve ustalıkları daha da net anlaşılıyor.

Bu arada bu "Süper Grup"un elemanlarını şöyle bir tek tek tanıyalım: 




Rick Huckaby - Vokal, akustik gitar.

 Nashville'ın başarılı bir  söz yazarı, stüdyo müzisyeni ve kayıt sanatçısıdır. Büyük olak şirketlerinin sanatçıları tarafından kaydedilen  çok sayıda bestesi vardır. Nashville'de kendi plak şirketinin başına geçen sanatçı, bir çok yeni projeyi gerçekleştiriyor.     




Will McFarlane - Vokal, slide ve elektro gitar.

  Bobby Blue Bland, Little Milton ve Etta James için plak kayıtlarında gitar çalan McFarlane, 6 yıldır Bonnie Raitt'in müzik partneri oldu.

 



Mark T. Jordan - Klavyeler, vokaller.

Piyanist, Hammond orgcu, şarkıcı/söz yazarı ve aranjör olarak Mark Jordan, Van Morrison, Bonnie Raitt, Jackson Browne, Boz Scaggs, Edgar Winter ve Lyle Lovett ile turneye çıkmış ve kayıt yapmış bir isim. Onun için "Amerikan pop kültüründe bir sayfadır" diyorlar.

 

Tom Szell - Bas gitar, vokal.

Onu gitar virtüözü Robben Ford'la çalışmalarından tanıyoruz.   




Kenne Cramer - Elektro gitar, vokal.

Kenne, Ronnie Milsap, Lee Roy Parnell,T ile turneye çıktı veya kayıt yaptı. Graham Brown ve Dr. Hook. Aynı zamanda T. Graham ve eski Little Feat vokalisti Shaun Murphy'yi destekleyen harika blues-rock gitarıyla da tanınır.



 

Andy Peake - Davul, vokal.

30 yıldır Nashville müzik sahnesinin bir sakini olan baterist,  Lee Roy Parnell ve Delbert McClinton ile turnede çaldı.    




Bryan Brock - Perküsyon

1995 yılında, ünlü University of North Texas School of Music'de müzik performans bölümü mezunu olan Bryan, Nashville'e taşınmadan önce Los Angeles'ın büyük bölümünde rağbet gören bir seans ve canlı perküsyoncu/davulcuydu. LA'deki krediler Dr. Dre ve Frankie Valli'yi içeriyordu. Big Shoes ile yaptığı çalışmalara ek olarak, çok sayıda latin perküsyon projesinde hızla Nashville'de çalışmaya başladı.  





Grubun ismi boşuna değil hani... her bir elemanının arkasında büyük bir referans var. Üstte gördüğünüzde grubun yeni çıkan albümü olup, dinlemesi keyifli.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...