10 Haziran 2023 Cumartesi

Neil Young'ın Akustik Turnesi Sürprizli

 


Eski gruplar ya da şarkıcılar konsere geldiğinde 40 yıl önceki parçaları istenir. Mesela Deep Purple "Smoke on the Water"ı kaç kez seslendirmiştir ya da Deep Purple'ın "Smoke on the Water"ı çalmadığı konser olmuş mudur?" diye soralım sorumuzu... Elbetteki böyle bir şey olamaz. Ama konserlerde hiç çalınmayan öyle güzel parçalar vardır ki... unutulur gider onlar, zamanın tozlu depolarında kilitlenmişçesine. 

Eski gruplardan biri konsere geldiğinde o çok bilinen parçalarına değil de zaman içinde unutulmuş ya da konserlerinde hiç çalınmamış parçalarından oluşan bir playlistle sahneye çıksınlar isterim. Tabi bu zor değil hatta olanaksız bir durum gibi... Ama inatçı Kanadalı Neil Young böyle bir konser turnesine hazırlanıyor. Rolling Stone dergisine verdiği röportajda, "Geri dönüp aynı şarkıları tekrar tekrar çalmak istemiyorum. Konserlerde çalmadığım diğer şarkıları yapmayı tercih ederim. 'Heart of Gold'u 1970, 1980, 1990, 2000, 2010, 2020... kim bilir kaç kere çalmışımdır." diyen Neil Young yeni akustik konser turnesinde daha önce hiç canlı çalmadığı şarkılara yer vereceğini söyledi. 


Neil Young, 1 Temmuz'da Los Angeles'ta başlayacak olan ve  West Coast adını taşıyacak olan solo akustik konser turunda,  Pearl Jam ile 1995'teki albümünden "Song X" , Mirror Ball , 1994'teki Sleeps With Angels'tan "Prime of Life" ve 1982'deki Trans'tan bir alıntı olan "If You Got Love" gibi şarkılarına yer verecek. 

Young, "Onlar yeni şarkılar değil, eski şarkılar ama her sabah kafamda onlarla uyanıyorum. Şu anda benim hayatıma uyan şarkılar ve içinde bulunduğumuz bu devirde herkesin hayatında geçerli olan şarkılar. Bazıları 10, 20, 30, 40 yıl önce yazılmış ama gerçekten canlı çalınmamıştı." sözleriye bu yeni turnenin heyecanını saklamıyor.



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...