6 Haziran 2023 Salı

John Mellencamp'tan yeni albüm öncesi ilk single.



John Mellencamp ismini yokluk döneminin TRT televizyonunda "Rock Market" ve Dönence" programlarında duymuş ve ondan sonra da. zevkle dinler olmuştuk. "Yokluk dönemi" dedim ama aslında kelimenin tam anlamıyla "bolluk"muş o dönemler ama biz o zaman Heavy ile dolu işlerin peşine düşmüştük. İşte o dönemde heavy metal'in sert tınıları içinde yoğrulurken farklı bir tını ile karşılaşmıştık. Açıkcası onun tarzını bir türlü bulamamıştım, eh hani ilk bakışta country, folk ögesini yüksek buluyordunuz ama bir o kadar da sert rock tınısı arayan beğeni hanemizi de doyuruyordu. O günden bu güne Mellencamp'ı dikkatle takip etmedim ama gözüme çarptığında da kayıtsız kalmadım ve her defasında da karşıma çıkan şey beni mutlu etti. 

Aradan hiç yoksa kemiksiz 35 yıl geçmiştir ve kimi zaman kaset kimi zaman CD kimi zamanda plak olarak Mellencamp'ı takip etmişimdir ama o gün de bugün de bir tarzın içine alamamışımdır. Country, folk ögeleri elbet hakimdir ama bir o kadar da rock ve blues hissedilir. Hani Southern (Güney) Rock diyeceğim ama ona yeltenemiyorum. Şimdilerde yapılan tanımla Americana demek daha doğru olacak ama galiba en doğru tanım, Mellencamp tarzı demek. 

John Mellencamp'ın yeni albümü  Orpheus Descending, 16 Haziran'da Republic Records etiketiyle piyasaya çıkacak. Bu cuma yani 2 Haziran 2023'te bu albümde yeralan ilk single'ını yayınladı.  “Hey God”  adını taşıyan bu parça Mellencamp'ın alameti farikasını bir kez daha bizlere sunuyor... şimdilik slide gitarı duyuyoruz ve tabii o keman dokunuşlarını da hissediyoruz. 

John Mellencamp demek sadece müzikle sınırlı değil, adamımız dünya meseleleriyle de bir hayli ilgili...  Bu nedenle yeni albümde sosyal meseleler Mellencamp'ın şarkılarının mihenk noktası olacak, en azından görünen köy onu gösteriyor.

Merakla bekliyoruz. 

Aptulika





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...