10 Haziran 2023 Cumartesi

İrlandalı Bluesçu Gráinne Duffy



İrlandalı blues gitaristi ve şarkıcısı Gráinne Duffy, 2007 yılından bu yana çıkardığı beşinci albüm ile karşımızda. "Dirt Woman Blues" albümü Kaliforniya'da kaydedilmiş. ve yapımcılığını Black Crowes grubunun eski gitaristi Marc Ford üstlenmiş. Albümdeki 9 parça tümüyle Gráinne Duffy'nin eşi Paul Sherry tarafından bestelenmiş, şarkı sözlerinin hepsini de Gráinne Duffy yazmış. Albümde Gráinne'e gitarda eşi Paul ve Marc Ford da destek vermiş.  Yanı sıra Marc Ford'un oğlu Elijah Ford - bas, piyano, Moog, vokaller ve JJ Johnson - davul ve perküsyonda yer almış.  


Gráinne Duffy'nin bu albümünde blues - rock zitadesiyle hissedilirken hafiften Kelt etkileri de hissediliyor.  "Well, Well, Well" ile sıkı bir giriş yapan albüm, slide gitar tınısıyla harika bir Delta etkisi sunuyor. Ardından albüme adını veren parçayla devam ediyoruz ve sonrasında "What's It Going To Be" ile Duffy'nin ses yorumunun güzelliğine varıyoruz. Parçadaki geri vokaller de  çok akılcı yerleşmiş. 

Soul yapılı, romantik bir aşk şarkısı olan "Running Back To You" tam anlamıyla liste başılık. Parçada üç gitarı ayrı ayrı hissediyor ve zevkine varıyoruz. "Rise Above" parçası başladığında Gráinne Duffy'nin İrlandalılığı iyice ortaya çıkıyor ve ortamı bir anda Kelt hakimiyeti sarıyor. Burada gitarlar sahayı davula ve bas gitara bırakıyor. Southern Rock etkisindeki "Sweet Liberation"u balad etkili "Hold On To You" takip ediyor. Sona bir kala gelen "Yes IAm" ile harika bir rock'n roll atmosferine giriyoruz ve üç gitarın bize sunacağı şöleni zevkle dinliyoruz. "Killycrum" ile albümü noktalıyoruz. 

Gráinne Duffy bir kadın gitarist ama biz onun vokal yeteneğine de şapka çıkarıyoruz. Gerçekten sesiyle muhteşem yorumlar çıkarıyor. Bunun dışında da ona eşlik eden haarika bir grup var ki, onları dinlemenin keyfi de bir başka doğrusu. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...