13 Haziran 2023 Salı

Rod Stewart: " Rock Müzik Hayatımı Noktalıyorum!... Ama Emekli Olmuyorum."



 Rod Stewart, ister rock, ister blues isterse de pop olsun her dönemin unutulmaz ve nevi şahsına mahsus bir vokalidir. İskoç kökeninden gelen ses rengi hepimizi her zaman etkilemiş bir imza gibidir. 1962'de başladığı müzik kariyeri tamı tamına 60 yıl olmuştur. Bugünlerde 78 yaşında olan müzisyen, son turnesinin bitiminde rock kariyerini  noktalayacağını duyurdu. 

Rod Stewart, kendisiyle yapılan bir BBC röportajında,  "Emekli değilim, ama devam etmek istiyorum ... Tamamen Amerikan standartları olan The Great American Songbook ile büyük başarı elde ettim ve Jools Holland ile gelecek olan bir swing albümü yaptım. Bu swing albümü gelecek yıl çıkacak, bu yüzden o yöne gitmek istiyorum. Sadece tüm rock 'n' roll taarzımı geride bırakmak istiyorum - gene de bilemem belki de bir süreliğine ."

Son turnesi  ​​Kasım ayı sonunda bitecek olan Stewart, rock'n roll kariyerini sonlandıracağını duyurdu. Ancak bu müziği bırakmak ve emekli olmak anlamına gelmediğini özellikle belirten şarkıcı,   diğer türlerle uğraşma arzusunu dile getirerek, "Sadece klasikleri ve swing şeyleri yapmak istiyorum ama 80 yaşıma geldiğimde 'Hot Legs' şarkısını söylemek istemiyorum. Emekli olmayacağım ama bu şarkıları Amerika'da son söyleyişimiz olacak. Sadece yeni bir sayfa açmak istiyorum. Büyük bir grupla turneye çıkmak ve sevdiğim bu şeyi çalmak istiyorum. Bu rock 'n' roll'dan farklı bir şey olacak, her ne kadar her şey oradan gelmiş olsa da." diyerek sözlerini noktaladı. 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...