30 Haziran 2023 Cuma

Belfast Blues'un yeni gözdesi



 Yeni isimlere kimse bakmıyor, yazılan yazılar tıklanmayacak kadar az oluyor ama ben yani isimler keşfetmeyi ve üzerine yazı yazmayı, haber yapmayı seviyorum. İşte onlardan biri olan Dom Martin, 22 Eylül 2023'te Forty Below Records tarafından yayınlanacak, üçüncü stüdyo albümü "Buried In The Hail" öncesi ilk single olan “Unhinged” i bugün yayınladı. 


 Belfast doğumlu Kuzey İrlandalı bir blues rock gitaristi ve vokalisti olan Dom Martin yeni bir isim ama toplam iki albüm yapmasına rağmen ödül üzerine ödül almış bir sanatçı. Dom, akustik çalışmasıyla 2019 Avrupa ödülü, 2022 ve 2023 UK Blues Ödülleri En İyi Enstrümantalist Ödülü, 2020/2021/2022'de Birleşik Krallık ödülleri ile birden fazla ödül kazandı ve sonuç olarak artık Birleşik Krallık Blues Onur Listesi'nde yerini aldı.

Elektro gitarda da mahir olan Martin, akustik gitarda dudak uçuklatan  bir yeteneğe sahip. Ayrıca sesinin Belfast Blues tınısı da eklenince bir çok müzik otoritesine göre "günümüzün Rory Gallegher'i" benzetmesi de yapılıyor. Bu tip bir benzetmeyi yapmak için erken olabilir ama  onun için "Rory Gallagher'dan bu yana en büyük İrlanda ihracatı" demek daha doğru olabilir gibi.  

Dom Martin'in Eylül ayında çıkacak yeni albümü Roots, Americana ve Blues türlerinde olacakmış ve parçaların çoğu neredeyse sinematik bir temaya sahipmiş.

Dom, albümden çıkan ilk single olan “Unhinged” hakkında şunları söylüyor: “Albümün ilk single'ı olarak bu şarkıyı seçtim çünkü kaydetmesi en zor ama bir o kadar da en eğlenceli olanıydı çünkü kullandığım 5 watt'lık Champ yanıyordu ve patlamaya hazırdı. Yine de kulağa harika geliyordu. Bu amfiye bu gizemli manyetiklere sahip bir Gibson 339 takılı, size o sesi verecek tek kurulum bu. Bu, yüzünüze gülümseyen ve adınızı kağıtlardan karalayan sahte ürünlerle ilgili bir şarkı! Bilirsin, onlar! Çirkin bir dünyada yaşıyor ve çalışıyoruz."

Dom Martin yeni albüm öncesi çıkan ilk single'ı olan "Unhinged"i böyle tanımlıyor. Aşağıdaki videodan parçayı dinleyin bakalım... siz nasıl bulacaksınız.







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...