12 Haziran 2023 Pazartesi

Charlie Watts'ın Caz Kayıtları Antolojisi Yayınlanacak



Ağustos, Rolling Stones'tan Charlie Watts'ın gırtlak kanserinden ölmesinin üzerinden iki yıl geçti . Ölümünün duyurulmasından bu yana, eski grup arkadaşları, onların hayranları ve sektör Watts'a saygılarını sunuyor.

Davulcunun en son anma eyleminde, tüm caz kayıtlarının bir antolojisi 30 Haziran 2023'te   BMG etiketiyle  yayınlanacak.   "Anthology" adını taşıyacak olan albüm, Charlie Watts'ın caz  alanında  Peter King, Evan Parker ve Courtney Pine gibi müzisyenlerle değişik zamanlarda yaptığı çalışmaları kapsayacak. 

30 Haziran'da çıkacak olan bu albümün tanıtım bülteninde şöyle deniliyor: "Bu çok arzu edilen retrospektif bir çalışma, 1986'da, Watts'ın kendi adına yaptığı ilk solo albümden  25 yıl sonra - Live At Fulham Town Hall'daki kayıtlarının ilk kez  yayınlamasıyla devam edecek."  

Albümde ayrıca Charlie Watts Quintet'in From One Charlie adlı 1991 mini albümünden seçmeler , Charlie Parker'a övgü kayıtları, "Warm and Tender", "Long Ago and Far Away" ve 2004'te Charlie Watts Tentet olarak canlı bir set de  yer alıyor. 

Haber: American Songwriter (https://americansongwriter.com/anthology-of-charlie-watts-jazz-recordings-to-be-released/)


*


Albümün yayınlanmasından önce BMG, 1978'de Swindon Sanat Merkezi'nden “Ain't Nobody Minding Your Store” adlı projeden bir parça paylaştı. Aşağıdan o kaydı dinleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...