21 Haziran 2023 Çarşamba

Van Halen'ın "Hot For Teacher" Klibindeki "Genç Eddie" Gitarı Satılıyor



1984 denildi mi... hiç kuşku yoktur ki, akla hemen George Orwell'ın muhteşem distopyası olan roman gelir. Ama eğer rock tutkunuysanız aynı yıl çıkan efsane bir albüm de hatıralarınızda canlanıverir. Van Halen grubunun "1984" albümü hem kadro hem de müzikal yönden muhteşemdir. İflah olmaz bir David Lee Roth vokali tutkunu olarak unutamadığım bir albümdür.  

Van Halen'in bu albümü çıktığından 5 yıl sonra da hayatımıza video klip kavramı girince yeniden canlanacaktı. O dönemin tek kanal TRT televizyonunda bu albümde yer alan "Hot For Teacher" klibini görünce neredeyse ekrana yapışacaktık. 

İsterseniz tekrar o günlere dönelim ve "Hot For Teacher" klibini bir kez daha izleyelim:



 Bugün çıkan bir haber bu videoyu tekrar aklıma getirdi. Van Halen'in bu videosu "Hot for Teacher" da "Küçük Eddie" tarafından çalınan Eddie Van Halen'in Frankenstrat gitarının küçültülmüş versiyonu 219.875$'dan satışa çıkmış.

 Van Halen'in ikonik kırmızı, siyah ve beyaz Frankenstrat'ının daha küçük bir versiyonu olan bu gitar 1984 yapımı “Hot for Teacher”ın videosunda, Genç Eddie'yi canlandıran çocuk oyuncu Bryan Hitchcock, enstrümanı omzuna asmış bir şekilde bir sınıf masasına uzanmış olarak görülüyordu. Gitar bu videonun çekimlerinden sonra Eddie Van Halen tarafından imzalanmış  ve üzerinde "Teşekkürler Bryan" yazılmıştı. 


Satışa çıkan gitarla birlikte, Genç Eddie'nin "Hot For Teacher" videosunda giydiği kıyafet, çekim gününden çeşitli fotoğraflar, müzik videosu için orijinal bir senaryo ve (klibin aday olduğu) 1985 Amerikan Video Ödülleri'nden öğeler de verilecek. 


Bu gitar "çalınamaz" olsa da, Van Halen'in videoda çaldığı tam boyutlu Frankenstrat yakın zamanda açık artırmada 3,9 milyon dolara satıldı.


Bu Young Eddie'nin gitarının satışa ilk çıkışı değil. Şu anki satıcı, gitarı 2020'deki müzayedede Hitchcock'tan satın aldı. Daha yakın bir zamanda, sahibi gitarı realite TV dizisi Pawn Stars'da aldı ve 100.000 dolarlık bir bedel belirledi. Rehin dükkanı sahibi Corey Harrison, 30.000 $ 'lık bir teklifle karşılık verdi ve sonuçta bir anlaşma yapılmadı.


 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...