23 Haziran 2023 Cuma

Samantha Fish ile Jesse Dayton'dan neredeyse Blues Punk albümü



 Samantha Fish ile Jesse Dayton ortak çalışması ilk kez 2022 yılında "Stardust Sessions" isimli mini albüm (EP) ile başlamıştı. Bu ortaklık tutunca şimdi de ikili tam tekmil bir uzun albüm için çalışmaya karar vermişler. İşte böylece "Death Wish Blues" isimli albüm ortaya çıkmış. 

Bu albümün kayıt aşaması da keyifli sürmüş. Woodstock'ta bulunan stüdyonun olduğu 17 dönümlük çiftlik, bir zamanlar The Band'in bas gitaristi ve kemancısı olan Rick Danko'ya aitmiş. Dayton ve Fish ortaklığında oluşan çalışmada klavyede Mickey Finn, davulda Aaron Johnston ve bas gitarda da  Kendall Wind oluşan bir grup eşlik etmiş. Albümün kayıtları kasmadan gruptaki  herkesin müzikal zevklerine göre şekillenmiş. Böylece ortaya blues'tan ve soul'a ; funk'tan  punk'a...rock & roll ile  hem hal olarak eski zamanların havasında kaydedilmiş.  

Albümün yapımcılığını Jon Spencer Blues Explosion'dan Jon Spencer yapmış. Albümdeki 12 parçanın tamamı, hem vokal hem de gitar görevlerini paylaşan Fish ve Dayton tarafından ortak yazılmış. Dayton, Country yıldızlarından Rob Zombie'ye kadar herkesle çalışan çok yetenekli bir müzisyen ve plak yapımcısı.  


*


Samantha Fish ile Jesse Dayton ortak çalışması olan   "Death Wish Blues" albümünün genel hatlarıyla tanıtım bilgileri bu şekilde. Ancak albümü dinledikten sonra kelimenin tam anlamıyla kıçımın üstüne oturdum diyebilirim. Oldukça sınır tanımaz hatta sınırları zorlayan bir albüm olmuş. 

Yazının başlığını verirken eh hani biraz kaygılandım ama blues ile punk bir duygu olarak birleşmiş ve bu birleşimin harcı olarak da rock'n' Roll kullanılmış. Albümü dinlerken kayıt esnasında orada olmak istiyorsunuz, zira açıkcası çok eğlenmişler. Böyle olunca da dinlerken sanki canlı çalıyorlar ve sizde o mekandasınız gibi hissediyorsunuz.  

Aptulika





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...