22 Haziran 2023 Perşembe

Ally Venable 16 yaşından beri Blues Rock Sahnesinde


Oldukça genç bir blues rock gitaristi ve vokalisti olan Ally Venable,  yeni albümü "Real Gone"da Buddy Guy ve Joe Bonamassa'nın desteğiyle geliyor. 

Üstelik bu ilk kez olmuyor, Ally Venable 16 yaşından beri müziğin içinde ve bu iki usta ile çok kez aynı sahneye çıkmış.


Ally Venable, 23 yaşında kadın blues rock gitaristi ve vokalisti yeni albümü "Real Gone" ile umutları yeşertiyor. 

Teksaslı sanatçı ilk olarak 16 yaşında sahneye çıkmış. Sahneyi birlikte paylaştığı isimler arasında Buddy Guy ve Joe Bonamassa gibi ustalar da varmış ki, bu iki isim "Real Gone" albümünde konuk olarak iki ayrı parçada destek vermiş.  Buddy Guy, "Texas Louisiana"da vokal ve gitarıyla konuk olurken, "Broken and Blue"da Joe Bonamassa  gitarıyla yerini almış. Bu konuk katılımları, öyle "bir iki usta isme yer verelim de albüm çok kişiye ulaşsın" mantığıyla yapılmamış. Açıkcası bu ustalar da yeni bir yeteneği farkedip gönülden destek vermişler. Öyle ki Buddy Guy ve daha bir çok isimle çalışan davulcu Tom Hambridge hem albümde çalmış hem prodüktörlüğü üstlenmiş hem de Venable ile birlikte besteleri yapmış. 


Albüm "Real Gone" ile açılıyor ve  wah wah pedalı ile gürleyen gitarlarla rock dolu bir merhaba oluyor bizlere. Ardından gelen "Going Home" ile Venable'ın vokalinin rock ve blues dışındaki türlere de mahir bir uyum sağlayabileceğine şahit oluyoruz. Tabi başlangıçtaki bu etkiden sonra gelen gitar bize asıl yerimizi belli ediyor. Akabinde gelen “Justifyin'” de sadece müzik olarak değil şarkı sözleriyle de dünyadaki adaletsizliklere dokunulması ayrıca önemli. 

Joe Bonamassa'nın konuk olarak gitarıyla harikalaştırdığı "Broken and Blue" dan sonra, Buddy Guy'ın konuk olduğu "Texas Louisiana" geliyor. Burada Ally Venable'ın "Texas" derken Buddy Guy'ın "Louisiana" demesi tatlı bir atışma gibi olmuş. Tabi parça aralarında Stevie Ray Vaughan'ın da olduğu blues ustalarına bir saygı resmigeçiti gibi. 

Ally Venable "Real Gone" albümünde blues rock gitaristliği adına önem kazandığı gibi vokal kullanımındaki ses rengiyle de ayrıcalık gösteriyor.  




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...