6 Nisan 2020 Pazartesi

Sersem grubunun ilk albümü: "Kırmızı Adam"


Sersem grubu ilk albümü “Kırmızı Adam” karşınızda. Türkçe besteler ile yola çıkan grup, üyelerinin müzik geçmişinin birikimi  zevklerinin bir araya gelmesiyle ortak bir ruh yaratmış. İlk dinleyişte akla hemen yerleşen yapısıyla grup, Grup  müzik türü konusunda kendilerini sınırlandırmamaya özen gösterdiklerini özellikle belirtiyorlar. Gitarda Lütfü ve Ilgaz’ın iç içe bölümleri, Batur’un psikolojimizi yönlendiren bas gitar cümleleri ve Serdar’ın bizi içine çeken vokalleri Sersem’in müzikal yapısını oluşturuyor.
Cangil Productions’tan yayınlanan bu albümde kayıtları Sabih Cangil gerçekleştirdi, miks ve mastering ise Tanju Eren tarafından yapıldı.
Sekiz şarkıdan oluşan albümde sözler, müzik ve düzenleme genelde tüm ekibe ait, bazı şarkılarda ise eski müzik dostlarından izler var.
Sersem üyeleri bu albümü “kendi iç seslerinden oluşan bir ahenk” olarak tanımlıyor.

 
SERSEM’in kökleri İstanbul’da Exit grubuna uzanır. İngilizce progresif rock bestelerini çalan ekibe 93'te Ilgaz katılır. Müziğine Aspat olarak Türkçe devam eden grup, stüdyoları “Kırmızı Adam”da 1996'da kanal kayıtlarını yapar. O günün şartlarında bu kayıtlar bir albüm haline gelemez. Ama duyduğunuz SERSEM şarkılarının çoğunda, ilk yıllardaki grup üyelerinin emekleri ve derin izleri vardır.
2017’de biraz şans, biraz da sosyal medya sayesinde birbirine ulaşan grup üyeleri geçmiş günlerin anısına bir iz bırakma ve eski şarkıları temize çekme fikriyle yola koyulur. Tekrar çalmaya başlayınca araya giren 20 küsur senede çok şeyin değiştiği ortaya çıkar. Artık yepyeni ve farklı tınılar duyulmaktadır.
Derken grubun sesi çıkagelir. Kısa sürede sıkı dost kıvamına ulaşan Serdar, yeni şarkıların yazılması ve sound’un oturması konusunda büyük rol oynar. Artık ortada SERSEM adında bir grup vardır.
Şarkıların tamamlandığı günlerde, bir asansörde müzisyenleri yıllardır tanıyan Sabih Cangil’e rastlanır ve albüm yapma fikri gelişir. İşin mutfağındaki gizli kahramanlar Sabih Cangil ve Tanju Eren tecrübeleri ile ham kayıtların bugün duyduğunuz hale gelmesine yardımcı olurlar. Müziğin ruhuna müdahale etmeden, şarkıların tadını değiştirmeden, son derece profesyonel ve samimi dokunuşlar ile vokal kayıtlarını, davul programlamalarını, mix ve mastering işlerini halledip albümü dinlediğiniz kıvama getirirler. Hatta Tanju Eren, Nar şarkısına gitar solosunu ekleyerek albüme katkı da sağlar. 
 
(Basın Bülteninden)

 
Albüm linkleri: 
Spotify
https://open.spotify.com/album/4wAaHjSEhkPFk83Ue9Hfkr?si=d0xypynmQNS6wW_20KO0YQ

Itunes:
https://music.apple.com/tr/album/k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1-adam/1505970831?l=tr

Apple music:
https://music.apple.com/tr/album/k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1-adam/1505970831?l=tr

Deezer
http://www.deezer.com/album/134817762

Tidal:
https://tidal.com/album/133272641

Youtube music:
https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_mIo11zKqHgbJiQNVFva6fyikV-mnczsCc

Muud:
https://www.muud.com.tr/sa/762960

Fizy:
https://fizy.in/ov7RW

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...