8 Nisan 2020 Çarşamba

Koronavirüs Günlerinde Hatırladıklarım ve Keşifler 25


Bobby Goldsboro 1960'lı yılların ABD'li bir büyük pop yıldızı. Bu albümü yazmamın nedeni ise biraz yaza duyduğumuz özlemi gidersin diye.  

Yaz Özlemi




 Bobby Goldsboro 
"Summer"
(1973)
United Artists Records

Bobby Goldsboro 1960'lı yılların ABD'li bir büyük pop yıldızı. "Summer" albümü 70'li yıllara adım atarken yapılmış ve uzayan saçları, uzun favorileri, dar bele ispanyol paçalarıyla döneme ayak uydururken gene zirvede. 
Zirve de dedik ama "bu albümle tekrar zirveyi yakalayabildi" demek daha uygunu olsa gerek. Durun hele bir yol anlatayım. Boby Goldsboro, 1968 yılında yaptığı "Honey" parçasıyla listelerde bir numaraya oturmuş ve satış rekorları kırmıştı. Buraya kadar her şey güzel ama bu parçanın başarısı ne yaparsa yapsın hepsini gölgede bırakıyordu. Bizde nasıl ki, İskender Doğan denilince akla "Kan ve Gül"den başka bir şey gelmez ise Bobby Goldsboro için de "Honey" aynı şey olmuş. Sanatçı neredeyse "Tek parçalık pop starları" arasındaki hazin yerini alacakken şeytanın bacağı 4 yıl sonra bu albümle kırılacaktı. Albümle aynı adı taşıyan "Summer" isimli parça listelerde üst sıralara tırmanacak ve radyoların gözdesi olacaktı.
"Summer" parçasının dikkat çeken ve ilgi uyandıran bir başka yönü ise şarkı sözleriydi. Parça 17 yaşındaki bir gençle 35 yaşındaki bir kadının yazın yaşadığı aşkı anlatıyordu. 
Bu albümü yazmamın nedeni ise biraz yaza duyduğumuz özlemi gidersin diye. Yoksa 70'lerin bu pop albümü bir iki parça dinleyince güzel de sonuna kadar dinleyince yüksek doz etkisi yapabiliyor. Ancak size tavsiyem 70'lerin yerli yabancı pop örneklerini karıştırıp bir playlist yaptığınızda araya bir iki Bobby Goldsboro katmanız. Bence deneyin güzel oluyor hani. Ya da aman sıkıldım derseniz albümün kapağına bakın derim. Yaz ayları ve kumsalları özledik galiba. 

Aptulika
Koronavirüs Günleri


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...