8 Nisan 2020 Çarşamba

Çağlan'ın ardından


Çağlan Tekil, Türk Rock tarihinin en önemli isimlerinden biri. Onu dün gece itibarıyla kaybettik. Çağlan ile ilgili bir yazıyı yaşarken yazmak isterdim ama ardından bir yazı yazmak adettendir. Bir de neredeyse 30 yılı aşan bir arkadaşlığın ardından yazmamış olmak beni kahrederdi. 
Dostların ardından hep şu aklıma gelir, "Şimdi ne halt edeceğim." Evet Çağlan'ın yokluğunda benim için artık çok şey eksik kalacak. Öncelikle de telefonum çaldığında karşımdaki ses, "Aptul baba" demeyecek. Şimdi bunu dedim diye "Baba" lakabını çok sevdiğim sanılmasın...  tam tersine nefret ederim. Hatta Erkin Baba vesaire gibi söylemleri de sevmem. bu yüzden Erkin Abi derim. Peki o halde Çağlan'ın "Aptul Baba" diye söylemesi niye hoşuma giderdi. Gerçekten bilemiyorum ama bir tek onun demesi hoşuma giderdi. Çünkü onun böyle demesinde bir yılışıklık ya da yağcılık yoktu bir sevgi vardı. Yılları aşan yaşanmışlıklarımız, ayrılıklarımız, kavgalarımız, paylaşmamız, farklı düşünmelerimiz vardı. Bütün bunların ötesinde saygı vardı. Ha bu saygı ne benim ona ne de onun bana saygısıydı. Bu yaptığımız işe saygıydı. 
Çağlan ile 30 küsur yıl boyunca rock denilen yaşamın içinde bulunduk. Onun yayıncılığı beni hep imrendirmiştir. Laneth dergisi, bir fanzin olmanın çok ötesine geçecek denli önemliydi. Sonra bir ara, beraber çalıştığımız bir dergi de oldu ama o zamanın hay huyu içinde uzun süreli yapamadık. Ancak son yıllarda Çağlan'ın yaptığı konser organizasyonlarında çok şey paylaştık. O vakti zamanının "Lanethli Konserleri"ni bugüne taşıdı. Bu sayede Metallium, Kronik, Pentagram, Cultus, Objektif harika konserlerle karşımıza çıktı. Hele o geçen yılın Dr Skull buluşması, hayalinin bile zor olduğu organizasyonlardı. 
Yazıyı uzatırsam bir destana dönebilir ki böyle bir şeye kalkışmamak için kısa keseceğim. Çağlan bir heavy metal tutkunuydu ama iyi bir müzik dinleyiciydi. Bir caz müzisyeni en az Slayer kadar onun ilgi alanındaydı. Öncelikle müziği sevmek ve emek vermek...bu o kadar önemli ve az bulunan bir şey ki.
Çağlan Tekil, Işıklar içinde ol kardeşim.

Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...