1 Nisan 2020 Çarşamba

Koronavirüs Günlerinde Hatırladıklarım ve Keşifler 6


Koronavirüs günlerinden önce"Görme Biçimleri"nde bir kez daha albüm kapaklarına yer vereyim diye hazırlık içine girmiştim. Büyük ihtimalle Nisan ayında yaparım diye planlıyordum ve çok eskilerden  Ohio'lu bir grubun albüm kapakları tekrar aklıma gelecekti. Bugün pek ismi bilinmeyen bir grup olan Pure Prairie League ile tozlu topraklı yollarda ister at sırtında ister külüstür bir otomobille gezinti imkanı var. 
Haydi buyrun...


Çayır Çimen Gezerekten




Pure Prairie League
"If the Shoe Fits"
 (1976)
RCA

 Bu seferki grubumuz Kovboy filmi tadında... zaten isimleri olan "Pure Praire League" de 1939'da çekilen Errol Flynn'ın oynadığı kovboy filmi "Dodge City"den geliyor.  
1970 yılında kurulan Pure Prairie League, bir country rock grubu. 1980'lerin sonuna kadar albüm yapan grup 2004'te tekrar bir araya gelerek 70'lerdeki kadar olmasa da kendi eyaletlerinde sevenleriyle buluşmaya devam ediyormuş. Yılda 100 konser veriyorlar, fena değil hani. Bu arada 2020 konserleri daha şimdiden kapalı gişeymiş. Biz bu yöresel başarı öyküsünü bir kenara bırakalım ve grubun tüm dünyada estiği yıllara 1976'ya dönelim.
Pure Prairie League, 1976 yılında dördüncü albümü "If the Shoe Fits"i çıkartmıştı. 

Grubun plak kapakları 1894 ile 1978 yılları arasında yaşamış olan ABD'li ressam Norman Percevel Rockwell illustrasyonlarından kullanılmış. Amerikan kültürünü yansıtan bu usta ressamın yapıtları ABD'de öneme sahiptir. Pure Prairie League'da albüm kapaklarında onun işlerini kullanmıştır. "If the Shoe Fits" albümünün kapağı da Rockwell'in çalışmalarından biri. Çizimde bir ayakkabıcıda bir gringo ayakkabıyı ayağına uydurmaya çalışıyor. Grubun diğer albümlerinde de bu tip esprili ve ironi içeren kapaklar yer alır ki bana fazlasıyla keyif verir. 

Aptulika
Koronavirüs Günleri




 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...