7 Nisan 2020 Salı

Koronavirüs Günlerinde Hatırladıklarım ve Keşifler 21


Evdeyiz ama bu canlı müzik yapılan bir mekana gidip blues dinlememize engel değil. Bu nasıl mı olur? Albert Collins'in Hamburg konserini koyarsınız müzik setinize (ne müzik seti mi, dedim. İşte her ne halttan dinliyorsanız oradan) ortalık bir anda bara döner. Bu arada evde olduğunuz için, biraları da ekonomik hale getirebilirsiniz. 


Telecaster'ın Efendisi 




Albert Collins
"At Onkel Po`s Carnegie Hall, Hamburg 1980"
 (2017)
Alligator Records.

1980 yılı ve "Telecaster'ın Efendisi" ünvanlı Albert Collins,  Almanya'da Hamburg'ta bir konser verir. Onkel Po'nun Carnegie Hall isimli mekanında verilen bu konserin kayıtları 2017'de ikili albüm olarak Alligator Records tarafından piyasaya çıkacaktı. 
24 Kasım 1993 yılında bir karaciğer rahatsızlığı sebebiyle erken yaşında kaybettiğimiz Collins,  bu gün yüzüne çıkan konser kaydıyla blues'ın konser tadını fazlasıyla veriyor. Bu arada sadece Albert Collins'ten bahsediyoruz ama olayın bir diğer kahramanı yani partneri olan gitarındanı da  unutmamak gerekir. Bu büyük ustanın elinde Fender Telecaster ete kemiğe bürünüp canlanıyor. Olur mu öyle şey, derseniz albümü dinleyin , anlayacaksınız. 
Albert Collins'in gitar ve vokalinin yanısıra Hamburg konserinde Johnny B Gayden bas, Casey Jones  davuluyla ve A.C. Reed ise tenor saksofonuyla eşlik ediyor. Bu arada Collins'in gitarının yanında Reed'in saksofon tınısı harika bir bileşimi oluşturuyor. 
Bu arada niye öyle oturuyorsunuz... yerleri pas pas yapın, fıçıları değiştirin, dünden kalan kirli bardakları yıkayın, çok iş var çok... akşama burada Albert Collins çıkacak, haydi.  
Aptulika
Koronavirüs Günleri



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...