4 Nisan 2020 Cumartesi

Koronavirüs Günlerinde Hatırladıklarım ve Keşifler 14


Bir British Blues ziyafetine hazır mısınız?
Vakit geçirmeden buyrun öyleyse.


Londra Sokaklarının Dili Olsa





The Aynsley Dunbar Retaliation
To Mum, From Aynsley & The Boys "
 (1969)
Liberty

Aynsley Dunbar ismini Journey grubundan eski kuşak hatırlar ama onun davulcu olarak yer aldığı müzisyen ve grupları şöyle bir sayarsak, sanırım nasıl biriyle karşı karşıya kaldığımızı daha iyi idrak edebiliriz. 74 yaşındaki davulcu; John Mayall, Frank Zappa, Jeff Beck, Journey, Jefferson Starship, Nils Lofgren, Eric Burdon, Shuggie Otis, Ian Hunter, Lou Reed, David Bowie, Mick Ronson, Whitesnake, Pat Travers, Sammy Hagar, Michael Schenker, UFO, Michael Chapman, Jake E. Lee, Leslie West, Kathi McDonald, Keith Emerson, Mike Onesko ve Herbie Mann gibi müzisyen ve gruplarla çalışmıştı. 
Hard rock'tan caza kadar geniş bir müzikal atmosferde baget sallamış olan Aynsley Dunbar, İngiliz Blues'ının da kuruluş anlarından gelen bir isim. 1968'de The Aynsley Dunbar Retaliation isimli bir grup kurarak ilk albümlerini çıkartmışlar. Burada yer verdiğim  " To Mum, From Aynsley & The Boys " ise grubun 1969'da yaptığı üçüncü albümü. 
Victor Brox  (Gitar , Keyboards, Vokal), Alex Dmochowski (Bas,  Gitar ), Aynsley Dunbar (Davul),  Tommy Eyre  (Keyboards, Org, Piyano), John Moorshea (Gitar, Vokal)'den oluşan kadrosuyla  The Aynsley Dunbar Retaliation albüm kapağında İngiliz ayaktakımı biçiminde arzı endam etmişler. Böylesi güzel bir kadro ve albümün prodüktör koltuğunda da British Blues'n büyükbabası John Mayall oturuyor dersem, artık bu albümün kaçmayacak denli önemli olduğunu anlarsınız her halde. Bence vakit kaybetmeden bulun ve dinleyin derim.   

Aptulika
Koronavirüs Günleri






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...