5 Nisan 2020 Pazar

Koronavirüs Günlerinde Hatırladıklarım ve Keşifler 16


Bar grubu olur ama Pub grubu olur mu? İşte sadece bununla kalmayarak müzik tarzı olarak Pub Rock yapan tek grup: EGGS OVER EASY


İki Bira bir de Patates...




Eggs Over Easy
"Good'N Cheap"
 (1972)
A&M Records
Dünya müzik sahnesinde her grup ABD'ye gidip tanınır, 1970'lerin başında Amerikalı bir country grubu bunun tam tersini yapıp Londra'ya giderek müzik kariyerini oluşturacaktı. Nasıl oldu derseniz aşağıda öykülerini okuyun derim. 
Kaliforniya'da Brain Hopkins, Jack O'Hara ve Austin de Lone isimli gençler bir grup kurarlar. İlk iş olarak da San Fransisko'nun Kuzey sahillerindeki plajlarda çalarlar. Kısa parçalarla ve çok fazla gitar solosuna meyletmeden Country, rock'n roll ile eğlenmeyi ve eğlendirmeyi amaçlarlar. Sonra akıllarına plak yapma hayali düşer ve bunun için kayıt yapmaları gerekir... Ama bizim ahbap çavuşların paraları bunu yapmalarına engel olur. Bu sıra Animals'ın bas gitaristi Chas Chandler onlarla ilgilenir. The Animals'tan sonra menejerlik işleriyle ilgilenen Chandler, o sıralar Jimi Hendrix'i İngiltere'ya götürüp konserler verdirerek tanınmasını sağlamıştı. Hendrix gibi dört başı mamur olmasa da bu gruba İngiltere'ye gitmelerini önerir. Bunun bir başka nedeni de İngiltere'de kayıt yapmanın ABD'ye göre daha ucuz olmasıdır.
Böylece bizim ahbap çavuşlar İngiltere'ye doğru yol alırlar. 1970'in bir Ekim günü Londra'da Olympic Stüdyoları'nda kayda  girerler.
Tabi yazının bundan sonrasında ilk albümlerini kaydettiler derim ama diyemiyorum... Çünkü adamlarımızın cepteki paraları bitmiştir , aç ve sefil dolaşırlar. Bu sırada Tolly Ho isimli bir caz mekanında yemek karşılığı çalmayı önerirler. Tabi kabul edilmeleri zor olduğu için de, mekanın iş yapmadığı, müşteri açısından en kötü gününde çalmayı önerirler. İlk çaldıkları gece bir faciadır ve kimse yoktur. Sonraki hafta bir kaç kişi tesadüfen gelir ama ilerleyen zamanlarda dilden dile yayılarak grubun dinleyicisi oluşur. Grubun karnı doymaya başlar ve buna uygun olarak da isimleri, "Eggs over Easy" olur. 
İlk albümü ""Good'n Cheap" olarak 1972'de çıkan grup, Londra Pub'larının efsanesi olur ve dünya üzerinde "Pub Rock" olarak anılan türün ilk ve tek örneği olarak müzik tarihine otururlar.  Bu arada Eggs Over Easy'nin "Good'n Cheap" plağı bira ile iyi gidiyor ama patatesler hala gelmedi. 

Aptulika
Koronavirüs Günleri



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...