11 Mart 2024 Pazartesi

Wishbone Ash İstanbul'a konsere geliyor!



İngiliz Hard rock efsanesi ve çift lead gitarın muciti Wishbone Ash grubu İstanbul' Atatürk Kültür Merkezi’nde konser vermeye geliyor.   

Wishbone Ash bestelerinde ve canlı performanslarında ikili solo gitar kullanımı ile bugün artık bir kilometre taşı olmuş hard rock / metal toplulukları Metallica, Thin Lizzy, Judas Priest, Iron Maiden, Lynyrd Skynyrd ve bugünün önemli grupları Dream Theater, Opeth gibi toplulukların üzerinde derin bir etki bırakmıştır. 

1969 yılında Martin Turner, Andy Powell ve Steve Upton tarafından kurulan İngiliz topluluk 1970’lerin başında ardı ardına her biri bugün bir klasik sayılan albümler (Wishbone Ash (1970), Pilgrimage (1971), Argus (1972), Wishbone Four(1973) kaydettiler. Yaratıcı melodik anlayışını geniş, yayılan kompozisyonlarında epik uzunlukta ikili gitar sololarıyla işleyen topluluk sadece kendilerine ait bir sound oluşturmadılar aynı zamanda müziklerini enerjik bir şekilde icra ettikleri konserleri sayesinde kalıcı bir takipçi kitlesi kazandılar.


1980’ lerden 2010’lara dek rock müzik dünyasındaki tüm stil, sound değişikliklerini kendi karakteristik yapılarını bozmadan içlerine alan Wishbone Ash her zaman sadık dinleyicisiyle sonik yolculuklarına devam etmeyi başardı. 2020’de çıkardıkları son stüdyo albümleri “Coat Of Arms”da köklerine dönüş yapıp tüm müzik eleştirmenlerinden tam not aldılar.


Wishbone Ash, 25 stüdyo albümü, 11 konser albümü, beş DVD ve DVD rock belgeseli "This is Wishbone Ash” gibi pek çok yapıta imza attı. 

Wishbone Ash,  geçtiğimiz yıl CSO Ada Ankara’da muhteşem bir konser vermişlerdi. Şimdi bir yıl sonra  24 Mayıs 2024 Cuma AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda İstanbullularla buluşacak. 

 







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...