19 Mart 2024 Salı

Blues'ta yeni bir soluk...Katie Henry



Katie Henry, günümüz  blues müziğinin yeni seslerinden biri.  New Jersey'li şarkıcı, aynı zamanda başarılı bir söz yazarı ve multi-enstrümantalist.  İlk çıkışını 2018 yılında "High Road" albümüyle yapan sanatçı, 4 yıl sonra çıkardığı "On My Way" albümüyle geniş bir dinleyici kesiminince tanınacaktı.  Şimdi de üçüncü albümü "Get Goin'" i yayınlayan Katie Henry,  güçlü bir prodüksiyonla yeni hedeflere doğru koşuyor. 

Blues rock'ın genç temsilcilerinden Katie Henry'nin yeni albümü "Get Goin'" i bugün dinledim. İddialı mı değil mi açıkcası pek bir önemi yok, sade ve dinleme keyfini yoğun yaşatan bir albüm. Öncelikle prodüksiyon olarak çok kıymetli bir başarıya sahip. Albümün prodüksiyon koltuğunda yakın dönemde babası Luther Allison'un şarkılarını seslendirerek "Luther's Blues" albümünü yapan Bernard Allison. Prodüktör olarak görevin önemini Bernard şöyle gösteriyor: Katie Henry'nin sesine uygun bir platformu açarak harika bir albümün çıkmasına vesile olmuş. Bernard Allison'un hem blues rock gitaristliği hem de baba isminin görkeminden beklenen cayır cayır gitarların ortalığı sardığı sert bir blues rock albümü yapmak yerine Henry'nin sesine uygun bir yapı oluşturmuş. Böyle olunca da Ketie Henry'nin albümünde blues biraz soul'a hatta pop'a bile meyl edebiliyor. Ancak nehrin akışını harika bir menzilde götürüyor. 

Katie Henry, son albümünde vokalistliğinin yanısıra iyi bir söz yazarı besteci  olduğunu da ortaya koymuş. 

  Albümde prodüksiyon başarısının yanında harika bir ekip de yer almakta. George Moye (bas), Matthew Mwangi (davul, gitar), Eric Robert (bas), Michael Murauer (gitar), Eric Cannavaro (klavye) ve Richard Pappik (perküsyon)  Katie Henry'e eşlik ediyor.  





 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...