29 Mart 2024 Cuma

İtalyan, Fransız ve İngiliz ortak yapımı Sinemaskop : Cinelli Biraderler!


 

İki kardeş, Marco ve Alessandro Cinelli'nin blues tutkusu zamanla böyle bir grup kurmalarına sebep olmuş. Gitara ve vokale Marco geçerken,  Alessandro  da davuldaki yerini almış.  İlkönce özel bir repertuar oluşturduktan sonra aralarına  armonika, gitar ve vokalde Tom Julian-Jones ve bas, gitar ve vokalde de   Étienne Prieuret'i alarak The Cinelli Brothers'ı kurmuşlar. 

 Rhythm and blues sevgileri ve blues'u müzik tarihinin temel taşı haline getiren gerçek otantik sesleri buluşturan grup 2022'nin Eylül ayında  UK Blues Challenge' a katılarak ödül alarak dikkatleri üzerlerine çekmişler. Ardından  Ocak 2023'te de  ABD'de yapılan  Memphis kentindeki Uluslararası Blues Yarışması'nda da ikinci gelmişler.     

Cinelli kardeşler soyadlarından da anlaşılacağı gibi İtalyan kökenli İngilizler. Basçı Étienne Prieuret da Fransız böyle olunca da gruba İtalyan. , Fransız , İngiliz grubu diyoruz. Grubun bir diğer ilginç yanı da konserlerde herkesin enstrümanlarını değiştirerek çalması ki, bu da grubun performanslarını ilgi çekici hale getiriyor. 

Funk, boogie, caz, soul ve blues'un harmanlandığı tarzlarıyla Cinelli Brothers, "Almost Exactly" isimli albümlerini geçtiğimiz ay piyasaya çıkarttı. 

10 şarkının yer aldığı albümde 1970'lerin bir film karesi tadında inanılmaz bir yolculuğa çıkacağınıza garanti verilir. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...