29 Mart 2024 Cuma

Bu Pazar KULAK MİSAFİRİ'nde Seçim Özel

 


Önümüzdeki Pazar akşamı hepimiz televizyonların başına kilitlenip, seçim sonuçlarına bakacağız. Aynı şeyi geçen yıl da yaşamıştık. Aslına bakarsak yıllardır hayatımız böyle sürüyor. Sadece seçim değil, felaketlerde de ömrümüz televizyon başında, ne olacak diye haber izlemekle geçiyor. Geçen yılın başında da deprem felaketini, kurtarma çalışmalarını göz yaşlarıyla izlemiş ve ne olacak sorusuna merakla ekrana bakarak cevap aramıştık. Ondan bir iki yıl öncesi de pandemi haberlerini böyle izledik. Ancak seçim sonuçları neredeyse 10 yılımızı aldı gitti. Bu Pazar gecesi de aynı şeyi yaşayacağız. Nedir bu halimiz bilemem ki ömrümüz televizyon başında zaman tüketip, sonuç beklemekle geçecekmiş demek ki. 

Çocukluk ve ilk gençlik dönemlerimde Örövizyon yarışmaları vardı ve onların naklen yayınını izler sonrasında da oylama safhasına bakardık. İşte o anlarda pür dikkat olurduk ve ertesi günü moralimiz sıfır uyanırdık, gene sonuncu olmuştuk diye. Sonradan büyüdük ve buna ne saçma şeydi diye gülüp, geçecektik... Oysa şimdi bakıyorum da son 15 yılımız   Örövizyon sonuçlarını beklemek gibi geçti ve geçiyor da. Her seçimde "ben oyumu atar, sonra da sonuçlara falan bakmadan yatar uyurum" desem de  gene televizyonun karşısında Örövizyon konumunda kalırım. 

Yani büyük ihtimal pazartesi gecesi de "Açılan sandık sayısı..." vesaire diye ekranlara yapışacağım. 

Ancak bu sefer bir alternatifimiz olacak...

Nasıl mı?

Pazar günü radyolarımızı radyo odtü'ye ayarlayıp açıyoruz ya da radyo odtü'nün internet sitesine girip, canlı dinle bölümüne tıklıyoruz, 

ve KULAK MİSAFİRİ'ni dinlemeye başlıyoruz. 

Pazar günü saat 22.00'de benim yapacağım bu.  Hiç olmazsa bir saat boyunca harika bir radyo programında harika iki albümü dinleyeceğim. 

Bülent Seyitdanlıoğlu'nun hazırlayıp sunduğu radyo programı Kulak Misafiri'nde bu pazar günü saat 22.00'de Judas Priest'in son albümü "Invincible Shield" ile Iron Maiden'ın vokalisti Bruce Dickinson'ın solo albümü "The Mandrake Project"ten seçmeler yer alacak. 

Pazar günümüzün değişmez alışkanlığı bir saat boyunca bizleri müziğin rotasına bırakacak. 

Seçim ne olur, kazanılır mı kaybedilir mi? Bilemem ama pazar günü bir saat boyunca oy attığım adayın kazandığını öğreneceğim. Bruce Dickinson'ın son albümü öyle keyifli ki, oyumu kesin ona atıyorum. Yani müziğin gönül belediyesi başkanım Bruce Dickinson ve kazandı bile. 

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...