26 Mart 2024 Salı

Bruce Dickinson Konser Biletlerinin Pahalılığından Şikayetçi.



Iron Maiden'ın solisti Bruce Dickinson,  şu anda solo albümü "Mandrake Project"in tanıtımı için konser turnesine hazırlanırken, bir yandan da imza günleri yapıyor ve bol bol da röportaj veriyor. Yaptığı bu röportajlar da manşet olacak başlıklar çıkartıyor. En son  Meksika'daki  ATMósferas Magazine için söyleşi yapan Dickinson, son zamanlarda konser biletlerinin pahalılığından şikayet edecekti. 

Yapılan röportajda, "Bir konserin başarısı gösterinin ne olduğuna ve izleyicinin kim olduğuna bağlıdır" diyen Bruce Dickinson, “Las Vegas'ta U2 konserini izlemek isterseniz, özel bölümde koltuk başına 1.200 dolar vermek zorundasınız.  U2'yu görmek için 1.200 dolar ödemeye hiç niyetim yok... belki yüz dolar... ama o kadar. ” sözleriyle devam edecekti. 

Konserlerde daha pahalı biletlerin sahne önü olduğu kademeli fiyatlandırmayı da hatırlatan Bruce Dickinson : “Sahne önü biletlerini en pahalı bilet yapıyorlar ve bunda da herkes hemfikir.  Aslında tam tersi, sahne önü biletler en makul fiyatlı biletler olmalı. Çünkü sahne önünde olmak isteyenler  gerçek hayranlar, genç insanlar yani o çılgın parayı karşılayamayan insanlar olacak. Açıkcası ön planda olması gereken insanlar bunlar; onlar bu müziği canlı tutanlar." 

Bu konuya başka bir çözüm önerisinde bulanan Bruce sözlerine şöyle devam ediyor: “Bizim konserimize gelen bazı insanlar konsere eşleriyle gelmek isteyenler, daha yaşını başını almış insanlar ve onlar  terlemek ve bunun gibi şeyler istemiyorlar. Onlar için oturmalı bazı koltuklar olabilir ve bunların biletleri daha pahalı olabilir." 

Bruce şunları ekledi: "Promosyoncuların para kaybetmemek için bunu nasıl yapmaya çalıştıklarını anlıyorum, çünkü organizatörler tüm ekosistemin bir parçası. Organizatörler olmasaydı gösteriler olmazdı. Organizatörlerin bir şekilde paralarını geri kazanmaları gerekiyor. Yani, bu hassas bir denge ama genel olarak bilet fiyatları tavan yaptı."

 Bruce Dickinson konserlerinin bilet fiyatlarını normal sınırlar içinde tutmaya çalıştıklarını ve aynı şeyin Iron Maiden konserlerinde de geçerli olduğunu söylüyor. 

 

Bruce Dickinson bu konuyu ilk defa gündeme getirmiyor. Sanatçıyla geçen yıl Temmuz ayında  The Telegraph'a için yapılan röportajda Bruce Dickinson, bilet fiyatlarının makul olması nedeniyle Iron Maiden gösterilerinin genç hayranların ilgisini çektiğini söylemişti. O röportajda Bruce, "Konserlerimizde bu kadar çok küçük çocuğun ve gençlerin olmasının nedenlerinden biri de bu, her şeyi herkesin fiyatlarının altında tutmaya çalışıyoruz. Eğer Maiden'ın bileti 100 £ ise çocuklar şöyle diyecekler: 'Buna gücüm yetmiyor.' Ancak 60 sterline inerseniz, bu çok büyük bir fark yaratır.”

Bruce Dickinson'un, yeni solo albümü ' The Mandrake Project'in konser turnesi bu Mayıs ayında başlıyor. 

Bruce'un turnesindeki solo grubunda davulcu Dave Moreno, basçı Tanya O'Callaghan , klavye ustası Mistheria ve gitaristler Philip Näslund ve Chris Declercq yer alıyor. Ülkemize de gelecek bu kadroyu merakla bekliyoruz. 

Kendi adıma konuşmam gerekirse Bruce Dickinson'ın "The Mandrake Project" albümü beklediğimden de iyi çıktı ve konserin de harika olacağına eminim. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...