15 Mart 2024 Cuma

SEBASTIAN BACH: "Herkes Aldatılıyor... Herkes Kanıyor!"



Sebastian Bach denildi mi, hemen akabinde Skid Row grubu aklıma gelir. 1980'lerin sonu ve 90'ların başı civarlarında Skid Row bir fırtına gibi eserdi ve vokalisti Bach ise "mütemmim cüzü" gibiydi.  Bu arada tırnak içine aldığım ağdalı eski Türkçe sözcüğü bilerek kullandım... "Mütemmim cüz" demek, "tamamlayıcı parça" gibi bir şey... yani o parçayı bütünden ayırmanız  imkânsızdır ve eğer ayırırsanız o bütünden bir şey kalmaz ya da başka bir şey olur. Benim için Skid Row da böyle bir şey.. tıpkı Fish ile Marillion gibi ya da Geof Tate ile  Queensrÿche gibi. Bu üç güzide grubu o "mütemmim cüz"leri ayrıldığından beri dinleyemedim, adeta benim için üçü de infilak etmiş gibiydi. 

Fish ve Geof Tate'ın solo çalışmalarını takip ettim ama Sebastian Bach'ın ne  solo halini (İstanbul konseri hariç)... ne de Bach'sız Skid Row'u dinleyebildim. Geçen yılın sonunda yeni bir albüm yapacağını duyduktan sonra çıkan ilk single'ını dinledim ve Bach ile yeniden işitsel iletişime geçtim. Bugün de çıkan ikinci single olan "Everybody Bleeds"i dinledim. 

Bu iki single Sebastian Bach'ın yeni çıkartacağı albümün habercilerinden. Yapımı 10 yıldan fazla süren bu albüm, "Child Within The Man"adını taşıyacakmış ve 10 Mayıs 2024 tarihinde çıkması planlanıyor. 

Bugün yayınlanan  "Everybody Bleeds" in sözleri Bach'a ait ve günümüz dünya ahvaline ve medya kandırmacalarına parmak basıyor.  "Herkes kanıyor / Herkes yanıyor / Herkes boğuluyor..." sözleriyle anlamlı bir bakış sunan Sebastian Bach single'ı "Everybody Bleeds" aşağıda yeni çıkan videosuyla da izleyerek, dinleyebilirsiniz. 








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...